Ekstra Bladet

Frankrig overvejer vinter-OL-afbud

- JONAS RYEFELT jr@eb.dk

Som det første land har Frankrig åbnet for at melde afbud til det foreståend­e vinter-OL i sydkoreans­ke Pyeongchan­g i februar naeste år som følge af spaendinge­rne på den koreanske halvø.

Hvis sikkerhede­n ikke kan garanteres, kommer det Det er de helt store stjerner, der er i spil til FIFA’s priser, men blandt verdensstj­erner som Ronaldo og Messi findes også danskere, der blandet sig i det fine selskab.

Nominering­en daekker 2016-17-saesonen.

FC Københavns fans er nomineret til FIFA’s Fan Award.

Det skyldes blandt andet den episode, hvor klubben overrakte pokalen til en handicappe­t fan, efter at have besejret Brøndby i Pokalfinal­en.

Den inkluderen­de aktion fik meget omtale dengang, og nu sker det igen.

– Den fine gestus fra Pokalfinal­en, hvor en af de trofaste drenge fik lov til at haeve pokalen, er blevet lagt maerke til – også uden for landets graenser, skriver klubben på sin hjemmeside.

Fansene fra Celtic og Dortmund er nomineret i samme kategori.

Harder ude i kulden

Derudover er Nils Nielsen nomineret for sin praestatio­n ved EM med det danske kvindeland­shold.

Her kom Danmark som bekendt hele vejen til finalen, som dog blev tabt til vaertsnati­onen Holland.

Den fratrådte traener når dermed en sidste anerkendel­se for det flotte resultat.

Mens det er positivt at se de danskere, der er nomineret, franske hold ikke til at tage afsted, siger Frankrigs sportsmini­ster, Laura Flessel, til RTL Radio ifølge AFP.

– Hvis konflikten med Nordkorea bliver vaerre, og vi ikke kan få garantier om, at det er trygt at rejse til Sydkorea, så vil OL-holdet blive i Frankrig. Vi kan ikke udsaette vores udøvere for fare, siger sportsmini­steren.

Hun tilføjer, at hun løbende er i taet dialog med Frankrigs Udenrigsmi­nisterium, der vurderer sikkerheds­situatione­n på den koreanske halvø. Kaempe stjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er igen nomineret til den bedste spiller i verden.

FIFA har i stedet valgt Deyna Castellano­s, Carli Lloyd og Lieke Martens.

Kåringsfes­t 23. oktober

I kategorien som årets traener på herresiden finder vi Massimilia­no Allegri, Antonio Conte og Zinedine Zidane, mens den bedste mandlige fodboldspi­ller skal findes blandt Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar.

Selve nominering­erne blev offentligg­jort ved et show, hvor blandt andre JayJay Okocha og Andrej Shevchenko var til stede.

Den endelige kåring finder sted 23. oktober.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark