Ekstra Bladet

ANDERS ORDNER ISLAMISTER­NE

-

PER STIG MØLLERS

altomfatte­nde fredsplan for Mellemøste­n blev aldrig gennemført. De utaknemmel­ige diktatorer og krigsherre­r i de brune lande havde ikke format til at begribe storheden i vor davaerende udenrigsmi­nisters tankesaet.

MEN HVOR PER

måtte give op, marcherer hans afløser mod triumfer i internatio­nalt diplomati. Anders Samuelsen arbejder nemlig via FN, hvis generalfor­samling i New York han har besøgt i denne uge.

SAMUELSEN

har simpelt hen til hensigt at købe sig til fred. Ifølge det danske udenrigsmi­nisterium er han verdens bedste udenrigsmi­nister, så planen kan ikke slå fejl.

ANDERS HAR MEDBRAGT

8,5 millioner kroner. Han har regnet ud, at det skulle vaere nok til at standse de krigsgale hertuger i Libanon, Jordan og Irak. Som gammel kommunalpo­litiker i Horsens kender han vaerdien af lokal indsats. I Jordan og Libanon vil han traene borgmestre i at oprette forebyggel­sesnetvaer­k. Dermed får ungdommen sunde interesser i stedet for at rende og skyde på hinanden.

I IRAK SKAL

myndighede­rne på kurser i at opspore kilder til terrorfina­nsiering. Samtidig skal de laere at imødegå Islamisk Stats løgnehisto­rier i befriede områder.

ALT DETTE

køber Anders for bare 8,5 mio.kr. Ikke maerkeligt, at den effektive mand har fået lov at holde tale ved hele to møder. ’Den store verden er vild med mig’, skriver han i en e-mail til Udenrigsmi­nisteriet, som ukendte kraefter har laekket.

HER HJEMME PØNSER

Københavns politi på at bede Anders om også at skabe fred på Nørrebro i København, hvis den store verden vil slippe grebet i ham et par dage.

 ?? FOTO: AP ?? ’Verden er vild med mig’, mener den kompetente mand.
FOTO: AP ’Verden er vild med mig’, mener den kompetente mand.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark