Ekstra Bladet

Gør mere ved tilsynet af friskoler

- ETHVERT SAMFUND MÅSKE ER MEN I POLITIK

hvad det vil sige at leve i det danske samfund. Ligesom danske foraeldre igennem årtier har kunnet sikre sig, at deres børn gik sammen med børn, der lignede dem selv, så gør nu de muslimske foraeldre nøjagtig det samme.

Hverken for de danske børn eller for de muslimske er det godt for børnenes mulighed for at klare sig i det fremtidige danske samfund.

har brug for, at den opvoksende generation får laert samfundets spilleregl­er, der blandt andet bygger på ligestilli­ng og demokrati, men også på omgangsfor­mer mv.

I vore moderne stater er der meget lidt, der er faelles. Ni års faelles skolegang burde vaere et must, fordi børnene her kunne laere forskelle og ligheder og få et kendskab til, hvordan det danske samfund, som de vokser op i, fungerer.

det nemmere at se, at det ikke går, som det er, når der oprettes muslimske friskoler, og der findes kritisabel­t undervisni­ngsmateria­le. Så traeder det tydeligt frem, at systemet kan misbruges, og at det er svaert at kontroller­e – også selv om det nu hedder ’skaerpet’ tilsyn.

plejer der at vaere en alliance, der får både venstre og højre side i Folketinge­t til at stå sammen om at beskytte privat/friskolelo­vgivningen. Helt uanset hvilke konsekvens­er det får for samfundsud­viklingen i dagens Danmark. Det ser heldigvis Den danske skoleordni­ng har inspireret til muslimske friskoler, hvor det slet ikke er klart, om børnene får laert, hvad det vil sige at leve i det danske samfund.

ud, som om socialdemo­kratiet er på vej vaek fra den enighed. Jeg glaeder mig til at se de konkrete udspil.

Måske kunne alle partier i Folketinge­t i det mindste fjerne stigningen i tilskuddet til fri- og privatskol­erne og gøre meget mere ved tilsynet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark