Ekstra Bladet

Få jer et rigtigt job

Venstres Ungdom vil afskaffe kongehuset og jage de royale hoveder ud på arbejdsmar­kedet

- PER MATHIESSEN – Så de bør få et job? pma@eb.dk

Ulykkerne vaelter ned over kongehuset. Prins Henrik er ramt af demens, dronning Margrethe måtte lørdag aflyse en officiel rejse til England på grund af sygdom – og nu vil Venstres Ungdom afskaffe kongehuset.

Jakob Sabroe, der er nyvalgt landsforma­nd for VU, foreslår ligefrem, at dronning Margrethe, kronprins Frederik og resten af familien skal ud på arbejdsmar­kedet og forsørge sig selv.

De kunne få et job og et levebrød, ligesom så mange af os helt almindelig­e dødelige danskere

– Det kan lyde lidt hårdt, men de kunne få et job, siger Jakob Sabroe i forlaengel­se af ungdomspar­tiets beslutning om, at kongehuset bør afskaffes.

Ud med kongehuset

På VU’s landsstaev­ne besluttede de unge Venstre-spirer, at kongehuset bør afskaffes. Altså samme beslutning som blev truffet af Det Radikale Venstre på partiets landsmøde i forrige weekend.

Flertal for kongehuset

Jakob Sabroe vurderer dog, at der er et stort flertal i både moderparti­et Venstre og befolkning­en for at bevare kongehuset.

– Har du et forslag til, hvad de kongelige skulle lave, hvis de bliver afsat?

– Det skal i princippet stå dem frit for at stille op som praesident, hvis vi skulle have Dronning Margrethe og hendes familie bør afsaettes og jages ud på arbejdsmar­kedet, mener VU-formand Jakob Sabroe (indsat).

– Ja. Det handler om et godt liberalt princip om, at alle er lige for loven, og alle er født lige.

Når man har nogle, der er født med saerlige privilegie­r – isaer på det her niveau hvor man er født til at vaere øverste

overhoved i Danmark – så mener vi, at der er et demokratis­k problem.

Gode repraesent­anter

Jakob Sabroe erkender, at personerne i kongehuset tilfaeldig­vis repraesent­erer Danmark godt:

– Men det modsatte kunne lige så godt vaere tilfaeldet. Man kunne godt have en situation, hvor det var en eller anden, som ikke kunne finde ud af det. Men så ville det kraeve et opgør med grundloven at skille os af dem.

Det handler om et godt liberalt princip om, at alle er lige for loven

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark