Ekstra Bladet

Aftalen kaldt kvalmende

-

Fredsaftal­en mellem Hells Angels og Bandidos blev i 1997 ikke just modtaget med jubel af Ekstra Bladet, der havde daekket krigens mange sammenstød intenst.

’Rend os i rockerfred­en’ hed det på forsiden, mens avisens leder bar overskrift­en ’Kvalmende fred’.

Ekstra Bladet mente, at aftalen blev indgået, fordi konflikten havde forstyrret de kriminelle aktivitete­r, som mange rockere var indblandet i.

Eller som det hed i lederen:

’Hells Angels og Bandidos har noget, de skal have delt. Efter eget udsagn hele Skandinavi­en. Hvad det praecist er, de skal have delt, er man ikke meget i tvivl om, når man studerer den syndflod af domme for narko-handel, der i årenes løb er skyllet ind over bandernes medlemmer, og i perioder har berøvet dem retten til det frie liv på landevejen, hvor de bare drøner derudad med vinden i håret og deres elskede kvaern mellem benene’.

Holder endnu

Frem til nu holder freden mellem de to grupper – trods lejligheds­vise spaendinge­r. Men mange medlemmer af Hells Angels og Bandidos er i de forløbne 20 år dømt for blandt andet narko, vold og enkelte drab.

Når tidligere chefkrimin­alinspektø­r Per Larsen, Københavns Politi, i dag ser tilbage på aftalen, betegner han alligevel forløbet som en succes:

– Kugleregne­n i gaderne blev standset, og det var selve formålet med at give parterne mulighed for at tale sammen. Det passer ikke, at forhandlin­gerne gav rockerne frit lejde til hvad som helst. Deres kriminalit­et blev efterforsk­et i helt samme omfang både før og efter fredsaftal­en, siger Per Larsen, der i dag er pensionere­t fra politiet og formand for Børnerådet.

 ??  ?? 26. september 1997: Ekstra Bladet fordømmer aftalen og forudser øget rocker-kriminalit­et.
26. september 1997: Ekstra Bladet fordømmer aftalen og forudser øget rocker-kriminalit­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark