Ekstra Bladet

BLAESER PÅ PARIS-AFTALEN

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Efter, at jeg har set DRdebatten: ’Billigere biler?’ 21. september 2017 blev jeg nødt til at skrive dette laeserbrev.

Alle, der har set filmen ’Before the Flood’ med Leonardo DiCaprio, ved, at det er som, om at Løkke og co. blaeser på Paris-aftalen.

Ifølge aftalen skulle alle lande vaere stort set fossilfri i 2025.

Det er nu blevet rykket til 2030. Årsagen til beslutning­en om en fossil-fri verden er, at klodens temperatur ikke må stige med to grader, fordi det så vil gå galt for os alle.

Men nu har VLA- regeringen valgt at saette afgiften meget ned på benzin- og diesel-biler. Det gaelder ikke for el-biler.

Det vil komme til at betyde flere biler på vejene og meget mere CO2-udledning, som vil komme til at belaste klodens klima.

VLAK- regeringen undskylder sig med, at nye biler forurener mindre. Men de udleder stadig mere CO2, end de miljøvenli­ge el-biler, som der skulle have vaeret satset på i stedet.

Danmark skulle have fulgt den norske model og fjernet afgiften 100 procent på el-biler og sat afgiften op på de biler, som udleder CO2.

På transporto­mrådet herhjemme kører det ikke godt, da CO2-udledninge­n vokser år for år og nu er 30 procent højere end i 1991.

Men det er klart, når der er satset på flere biler på vejene frem for bedre kollektiv trafik.

Der burde investeres mere i busser, metro, tog og elbiler og satses på at få flerefaerr­e benzin- og diesel-biler vaek fra de danske veje.

På ungdommens folkemøde kastede statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) bolden videre. Han udtalte, at de er den sidste generation, som kan nå at redde kloden fra et klimasamme­nbrud. Der er godt nok noget han har misforståe­t; det er de folkevalgt­e politikere, som styrer landet i dag, som skal saette alt ind for at mindske alt udledning af CO2, for ellers vil det komme til at blive meget vaere for de naeste generation­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark