Ekstra Bladet

ALLE ELSKER Staedig rigmand insisterer på kvalitets-is

I

-

Med millioner i ryggen er Ivan Bjerg-Larsen og hans sønner Thomas Bjerg-Larsen og Jesper Bjerg-Larsen staedigt gået ind i is-branchen med en tro på, at forbrugern­e er klar til at betale for kvalitet. Siden 2014 har de ejet Svaneke Is.

I 1995 solgte Ivan BjergLarse­n A Post til tyske Trans-O-Flex for 75 millioner kroner, og sidste år solgte han en glasfiberf­abrik til kapitalfon­den BWB Partners for 229 millioner kroner, hvilket betyder, at kassen nu har et overskud på 351 millioner kroner.

Minus efter minus

Men indtil nu har den økonomiske is-succes ladet vente på sig. Om end resultater­ne har vaeret i bedring, er minus afløst af minus. Seneste regnskab afslører et tab på seks millioner kroner, og familien er blevet tvunget til at poste nye 21,3 millioner kroner i Svaneke Is.

– Jeg er rimelig risikovill­ig, hvis jeg kan se, at det er muligt. Og så er jeg tålmodig, siger 73-årige Ivan Bjerg-Larsen og fortsaette­r:

Vi er nødt til at levere en kvalitet, som er anderledes end alle andre

– Kigger man på de store, saelger de jo en liter is til ni kroner, og traekker du moms og avance fra, er der ikke råd til mange, gode råvarer. Det kan alle regne ud, og den pris kan vi ikke konkurrere med, når vi ikke bruger tilsaetnin­gsstoffer af nogen art. Vi er nødt til at levere en kvalitet, som er anderledes end alle andre, og det gør så også,

– Er det en gammel drøm, eller hvad er årsagen til, at du er gået ind i is-branchen?

– Jeg er bogholder; jeg kan noget med debit/kredit. Om jeg skal lave bogføring for is, eller for en plasticrør­fabrik i Tyskland er ligegyldig­t. Det er de samme ting, som gør sig gaeldende. Jeg har troet på, at jeg kan få dette op at køre, og det tror jeg stadig, men på et tidspunkt må man sige: vi har kaempet, og givet det en chance, men vi kan ikke.

– Har du sat en tidshoriso­nt på, hvor laenge I forsøger?

– Jeg saetter aldrig tidshoriso­nter på. Så laenge jeg kan se, at det bevaeger sig i den rigtig retning, så fortsaette­r vi. Bare vi kan komme i nul, er jeg godt tilfreds.

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Ismanden
Rasmus Eibye, der her nyder en is-bøf, ejer Hansens Is sammen med sin bror, Anders.
FOTO: OLE STEEN Ismanden Rasmus Eibye, der her nyder en is-bøf, ejer Hansens Is sammen med sin bror, Anders.
 ?? FOTO: /RITZAU/MIK ESKESTAD ?? Ivan Bjerg-Larsen ejer sammen med sine sønner Svaneke Is. Gennem de seneste år har han smidt millioner efter det danske is-mejeri.
FOTO: /RITZAU/MIK ESKESTAD Ivan Bjerg-Larsen ejer sammen med sine sønner Svaneke Is. Gennem de seneste år har han smidt millioner efter det danske is-mejeri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark