Ekstra Bladet

Paradis-Is vil indtage USA

-

Iskaeden Paradis Is startede som en butik i Nørregade, Aarhus, hvor idéen var at saelge det kolde maelkeprod­ukt med inspiratio­n fra italiensk is. Siden er kaeden vokset, og taeller i dag 42 butikker i Danmark, og der arbejdes på at indtage USA.

Den amerikansk­e drøm har kostet millioner, og alene det seneste regnskab viser, at aktivitete­rne giver et underskud på 2,9 millioner kroner, hvilket traekker det samlede resultat ned på 1,3 millioner kroner i minus.

– Der ligger en rigtig interessan­t forretning i USA, og det mener vi stadig, at der gør. Men den er klart udfordret af, at den ligger omkring 9000 kilometer vaek, og den er åben, når vi sover i Danmark, siger Anders Wall, adm. direktør, Paradise Is.

Voksevaerk

På nuvaerende tidspunkt er der ni butikker i Los Angeles, og håbet er at nå op på 15 butikker inden udgangen af 2017. Modsat Danmark laves isen centralt i USA, mens den produceres lokalt her i landet. Men selv om kaeden har fået voksevaerk, er der ikke gået på kompromis med kvaliteten, mener Anders Wall. Fra i år er det hele eksempelvi­s blevet økologisk, lader han forstå:

– Den vigtigste del af vores produkt er, at det er frisklavet is med gode råvarer, og så har vi fra denne saeson baseret hele vores is på økologisk maelk, fløde, sukker og isbase, som vi får lavet hos Thiese.

Den vigtigste del af vores produkt er, at det er frisklavet is med gode råvarer

Satser på franchise

Oprindelig­t blev Paradis Is stiftet af Thor Thorøe og Jørn Bjerre i 2000. I dag er Thor Thorøe købt ud, og i stedet er det danske investerin­gsselskab Executive Capital kommet med blandt ejerne. Stort alle butikker ejes dog af en såkaldt franchiset­ager, hvilket betyder, at der betales en licens for at drive en Paradis Is-butik.

 ?? FOTO: PARADIS IS ?? Anders Wall er direktør for Paradis Is, der har 42 butikker i Danmark.
FOTO: PARADIS IS Anders Wall er direktør for Paradis Is, der har 42 butikker i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark