Ekstra Bladet

VAERTENSME­STER Viktor Axelsen serverede hyggemidda­g for det danske hold efter japansk triumf med ’tunge bolde’ – om en måned eksplodere­r Odense

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Verdensmes­ter – og vaertensme­ster!

Viktor Axelsen fejrede triumfen i Japan Open med at invitere hele det danske hold på en solid og hyggelig gang aftensmad med tilhørende røverhisto­rier og løs snak.

– Viktor stod vel ikke ligefrem i køkkenet selv, men det var lige før. Han er en god vaert, og vi havde en hyggelig aften, afslører landstraen­er Kenneth Jonassen fra Tokyo efter den 23-årige danskers udradering af Lee Chong Wei i tre saet: 21-14, 19-21 og 21-14.

Bløde smashes

Fynboens triumf er stor af flere årsager: Yonex sponserer såvel turnering som Viktor Axelsen, den er en af de seks helt store turneringe­r, hvor alle er med, det var ulideligt varmt – og boldene er lette, svaere at drive og kraever masser af ekstra cirkulatio­n i biceps og håndled.

– Boldene er af en ekstraordi­naer kvalitet og forholdsvi­s lette – det, vi i fagsproget kalder ’tunge bolde’ og det betyder, at når du skal slå dig fri fra dybt hjørne, skal du bruge 15-20 procent ekstra power i dine slag. Selv midt på banen skal du i hvert fald bruge 10 pct. ekstra kraft, og derfor ser du også, at spillerne ofte vaelger IKKE at angribe. Derfor var et led i taktikken også bløde smashes, forklarer Kenneth Jonassen.

Den svigtede Viktor Axelsen kortvarigt, da andet saet skulle afgøres – men det er vist også den eneste skønhedspl­et på en meget smuk dansk dag i går i den japanske hovedstad. For den unge fynbo var også overbevise­nde i en helt anden facet af spillet:

– Når du har vundet VMguld i august, handler det om at bevare fokus – og isaer sult. Derfor valgte vi i enighed at droppe turneringe­n i Korea, så Viktor var helt skarp til Japan Open, og der var OL-bronzen sidste år i Rio og tiden efter gode laerepenge, siger Kenneth Jonassen.

Stor mental styrke

Viktor Axelsen har nu slået samtlige 10 spillere i toppen og de syv-otte stykker af dem for nylig under VM og senest i denne uge i Japan. Samtidig har han demonstrer­et stor mental styrke og evne til ikke at lade hjernen vandre vaek fra den naeste bold.

Viktor Axelsen er ud over at vaere verdens bedste badmintons­piller også en millionfor­retning, og den daffer i starten af denne uge til Kina, hvor fynboen er ekstremt populaer. Det er han også hjemme på øen i midten, hvor Viktor Axelsen fra 17. til 22. oktober er det helt store traekplast­er ved Denmark Open i Idraetshal­len. Og der bliver den mentale parathed testet for alvor.

Når du har vundet VM-guld i august, handler det om at bevare fokus – og isaer sult Det handler jo om at få styr på alle interesser og holde fokus, selv om alle river fat

– Alle vil have en bid af Viktor, og når han spiller i sin hjemby, kan man roligt kalde det en interessan­t opgave. Det handler jo om at få styr på alle interesser og holde fokus, selv om alle river fat. I princippet skal han vinde fem kampe, men verdenstop­pen er så kompakt, at hvis du lader tankerne vandre i to-tre minutter, taber du, siger Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen er i øvrigt blot seedet toer i turneringe­n, men det handler ikke om fynsk beskedenhe­d. Først torsdag overtager han – naermest historisk – førsteplad­sen på ranglisten fra Son Wa Ho.

 ?? FOTO: AP ?? Med sejren i Japan Open har Viktor Axelsen nu slået samtlige 10 spillere i toppen. Det lover godt for den unge fynbo.
FOTO: AP Med sejren i Japan Open har Viktor Axelsen nu slået samtlige 10 spillere i toppen. Det lover godt for den unge fynbo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark