Ekstra Bladet

Taktik med panik

-

BERGEN (Ekstra Bladet): Det har vaeret nok et succesrigt dansk VM. Fem medaljer, hvoraf to var af den aedleste karat. De danske eliteherre­r tog hjem uden at bidrage til den fornemme statistik, men de tog bestemt ikke hjem i vanaere.

Det endte med en 12. plads til Søren Kragh som bedste mand, men den danske dominans i finalen havde vaeret saerdeles maerkbar.

Og danskerne var bestemt ikke kommet sovende til finalen. Søren Kragh var fuldstaend­ig baldret, da han få minutter efter slutningen på løbet kom rullende igennem mixed-zone.

Han var slidt. Havde støv i ansigtet. Fumlede med solbriller­ne, hev efter vejret og lignede en mand, der var totalt klar til en lang lur på sengen. Dagens bedste dansker var som den eneste skuffet, fordi han mente, de kunne have fået mere med fra Bergen:

– Pludselig rykker Magnus. Jeg ved ikke helt, hvad han laver. Jeg tror, han stresser lidt for meget. Og panikker. Han rykker, og derfra så måtte vi se, hvor laenge han kunne holde. Det endte måske lidt som en panikplan, lød det traet fra Kragh.

Nemt at vaere bagklog

Cort, der var Danmarks bedste kort i spurten, var mere tilfreds, selvom hans angreb blev neutralise­ret inde på de sidste 500 meter.

– Der var ingen kontrol, og folk kører i højre og venstre side. Jeg sidder langt fremme, og der kommer huller bag mig, så det var naesten synd ikke at køre op til de to forreste.

– Synes du, du begik en fejl?

– Det er nemt at vaere bagklog. Jeg synes, det var rigtigt at køre. Der var flere angreb, og jeg sad fremme og havde også gode ben. Jeg kunne sagtens have siddet og ventet til spurten og så køre en top 10 hjem, men jeg gik efter at vinde og synes, jeg gjorde et godt forsøg.

Landstraen­er Anders Lund var enig med Cort. Han var begejstret for holdets indsats.

– Jeg er meget, meget, meget tilfreds. Vi kører en fantastisk flot finale og viser stort mod. Vi får åbnet finalen og får kørt cykelløb. Det er enestående. De får lukket huller, og Kragh og Valgren får kørt deres chance, inden de til sidst får lukket hullet på smukkeste måde.

– Så tager Cort chancen. Han tager røven på dem og forsøger at blive verdensmes­ter. Det er staerkt, jublede landstraen­eren. Hele den måde, Danmark kører på i dag, viser, at hvis de kan fortsaette det her, så får vi en verdensmes­ter en dag, lød det optimistis­k fra Anders Lund.

Jeg er meget, meget, meget tilfreds. Vi kører en fantastisk flot finale og viser stort mod Landstraen­er Anders Lund Pludselig rykker Magnus. Jeg ved ikke helt, hvad han laver. Jeg tror, han stresser lidt for meget. Og panikker

Søren Kragh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark