Ekstra Bladet

Touren betyder alt for hold og sponsorer

-

Intet mindre end et World Tour-hold var ambitionen, da Bjarne Riis og Lars Seier Christense­n i februar 2016 lancerede deres faelles virksomhed, men allerede ved DM i juni samme år var ambitionsn­iveauet saenket.

Den udeblevne hovedspons­or tvang Riis til at overveje at saette et prokontine­ntalhold i verden – altså et hold i cykelsport­ens anden division.

– På det niveau skal en hovedspons­or måske komme med to-tre millioner euro (op mod 22 mio. kr., red.). Der ligger en mellemløsn­ing i et prokontine­ntalhold, og kunne det vaere et skridt på vejen mod endemålet – som uden tvivl er et staerkt World Tour-hold – så er det ikke noget, vi vil afskrive på forhånd, siger Lars Seier Christense­n.

Skal levere noget

World Tour-hold er sikret deltagelse i alle betydende løb i verden, mens prokontine­ntalhold kun deltager, hvis de bliver inviteret. Deltagelse i Tour de France er afgørende for Seier Christense­n, og derfor er et World Tour-hold slutmålet.

– Både Bjarne og jeg tror fuldt og fast på, at hvis man skal give maksimal vaerdi og sikre sig maksimal tilskuerin­teresse, er det de store rundture, man skal gå efter.

– Det er selvfølgel­ig rart og hyggeligt at vinde en spurt på en etape ind imellem, men det er omkring sejrherrer­ne i de tre Grand Tours, interessen samler sig.

Vi kører ikke for bare at vaere med

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark