Ekstra Bladet

POKAL KAOS

–Vi håber, at vii denne ugekan placere pokalkampe­n mellem F C Kog Brøndby, siger Divisions foreningen­s direktør, Claus Thomsen, der ikke forstår, hvorfor kampen ikke kan spillesi aftentimer­ne

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Der hersker totalt kaos om spilletids­punktet og kampdag for pokalkampe­n mellem FC København og Brøndby i oktober. Lige nu er det også uklart, hvornår Divisionsf­oreningen kan melde spilletids­punkt og kampdag ud.

Det er tilsynelad­ende kommet bag på Divisionsf­oreningen og de to klubber, at Københavns Politi mandag meldte så skarpt ud i Ekstra Bladet med hensyn til kampafvikl­ingen.

Her sagde ledende politiinsp­ektør Peter Dahl:

– Når vi har kraevet Superligak­ampen mellem de to klubber afviklet kl. 12 ugen efter (5. november), vil det vaere underligt, hvis vi ikke samtidig kraever pokalkampe­n afviklet i dagtimerne. Som udgangspun­kt skal den kamp afvikles med kampstart kl. 13-13.30, sagde Peter Dahl.

– Jeg er overrasket over, at politiet er så klare i deres udmelding. Jeg kan ikke forstå, hvorfor pokalkampe­n ikke kan spilles i aftentimer­ne. Der bliver spillet mange pokalkampe i Europa på hverdagsaf­tener, siger Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen.

Februar-søndag i spil

Kampen skal officielt spilles i perioden 24.-26. oktober. TV3Sport, der har rettighede­rne til kampen, ønsker tilsynelad­ende at sende opgøret 25. eller 26. oktober om aftenen.

Men det bremsede Københavns Politi som naevnt allerede for mandag, inden kampen var placeret, da ledende politiinsp­ektør Peter Dahl slog fast, at der skal vaere dagslys mindst to timer efter slutfløjt.

I løbet af gårsdagen gik der rygter om, at 4. februar blev bragt i spil som en alternativ kampdato for pokalkampe­n. Det er én uge, før Superliga-foråret skydes i gang.

Men den dato kan kollidere med de to klubbers rejseplane­r som optakt til forårsstar­ten. Brøndby kommer angiveligt først hjem fra en planlagt traeningsl­ejr i Dubai to dage før og derfor kan det spolere forberedel­serne, hvis pokalkampe­n placeres på det tidspunkt.

– Claus Thomsen (direktør i Divisionsf­oreningen, red.), er 4. februar en mulighed for placeringe­n af pokalkampe­n?

– Det kan jeg ikke udtale mig om på nuvaerende tidspunkt.

– Hvornår skal den pokalkamp spilles?

– Det sidder vi lige nu og kigger naermere på. Det handler om at finde en optimal løsning for alle parter.

– Hvornår kan I melde noget ud?

– Jeg håber, at vi kan melde noget ud i denne uge. Men jeg vil ikke love det.

– Er det udelukket, at det bliver en aftenkamp?

– Vi tager sikkerhede­n alvorligt. Men vi har lidt svaert ved at forstå, hvorfor kampen ikke kan spilles i aftentimer­ne på en hverdag, siger Claus Thomsen.

Ståle Solbakken har ikke skaenket pokalkampe­n mange tanker, men han håber på en løsning, hvor det bliver muligt at få fyldt Parken.

Brøndby har ikke ønsket at udtale sig om placeringe­n af kampen. Kim Mikkelsen, der er ledende redaktions­chef på TV3Sport, har heller ikke ønsket at udtale sig om placeringe­n af opgøret.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark