Ekstra Bladet

PETER MADSENS

Den drabssigte­de

- PRIVATFOTO LINETTE KRØGER JESPERSEN METTE FLECKNER linette@eb.dk fleck@eb.dk

Nautilus i Københavns Havn – nu står ubåden på landjorden og har vaeret genstand for omfattende kriminalte­kniske undersøgel­ser. Politiet mangler stadig at finde de resterende dele af den 30-årige Kim Wall. Drabssigte­de Peter Madsen kaempede imod med naeb og kløer, da anklagemyn­digheden ville have ham tilbage bag tremmer ved første fristforla­engelse.

– Hvor er beviserne? Vi har ikke fået oplysninge­r om, at Kim Walls død ikke var en ulykke, sagde Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, i retten, hvor hun kraevede sin klient løsladt for drab på den svenske freelance-journalist.

Kraeves faengslet igen

Dommeren valgte at faengsle den 46-årige ivaerksaet­ter i fire uger på begrundet mistanke om drab, og den kendelse blev stadfaeste­t af Østre Landsret.

Når Peter Madsens varetaegts­faengsling udløber i begyndelse­n af naeste uge – 3. oktober – vil anklagemyn­digheden igen kraeve ham faengslet.

– Jeg kan oplyse, at der naturligvi­s vil blive fremsat en anmodning om, at byretten forlaenger faengsling­en med yderligere fire uger. Mistankegr­undlaget er i hvert fald ikke svaekket siden faengsling­en, siger specialank­lager Jakob Buch-Jepsen fra Advokatur for personfarl­ig kriminalit­et i Københavns Politi.

Han har kontaktet forsvarere­n, men har endnu ikke hørt fra hende.

Måske frivilligt

Forsvarer Betina Hald Engmark vil ikke afvise, at Peter Madsen denne gang går med

til en frivillig fristforla­engelse uden at møde op i retten.

– I første omgang skal jeg lige se en anmodning fra anklagemyn­digheden om en fristforla­engelse, før jeg overhovede­t skal tage stilling til noget som helst. Den har vi ikke set endnu. På den baggrund kan jeg ikke svare på noget som helst lige nu, siger hun og fortaeller, at det kan vaere helt op til dagen før, at de tager en beslutning.

– Vi har jo hørt fra landsrette­n, og landsrette­n mener, at der er en begrundet mistanke.

Det har vi selvfølgel­ig taget til efterretni­ng, og det er sådan nogle ting, der går med i overvejels­en om, hvorvidt man skal sige, at man vil fremstille­s eller ej i retten, siger hun og fortsaette­r:

– Først når jeg har set anmodninge­n fra anklagemyn­digheden, vil jeg tage stilling og vejlede min klient om, hvad jeg vil foreslå, vi gør. Det er jo ikke min beslutning. Det er min klients beslutning, siger hun.

– Kan du sige, om din klient gerne vil svare på spørgsmål?

– Nej, jeg kan ikke kommentere det yderligere. Jeg må vente og se, hvad der sker, siger hun.

Hvor er beviserne? Vi har ikke fået oplysninge­r om, at Kim Walls død ikke var en ulykke

 ?? FOTO: CHRISTIAN VALSTED ??
FOTO: CHRISTIAN VALSTED
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark