Ekstra Bladet

Her skal han afgive forklaring

-

Hvis Peter Madsen ikke vaelger en frivillig fristforla­engelse på tirsdag, vil hans stol i retssal 36 i Københavns Byrets alligevel stå tom.

På anmodning fra anklagemyn­digheden møder han nemlig ikke fysisk op, men deltager blot via videolink fra et saerligt indrettet rum i Vestre Faengsel, hvor han er varetaegts­faengslet.

En aendring i retsplejel­oven har gjort det muligt at afhøre arrestante­r via video i forbindels­e med fristforla­engelses-sager, og på den måde kan man undgå at bruge ressourcer på at transporte­re arrestante­rne frem og tilbage fra faengsler til retterne.

Sagen uaendret

I de tilfaelde, hvor arrestante­n skal praesenter­es for nye sigtelser, eller det på andre måder er betaenkeli­gt, vil den pågaeldend­e som udgangspun­kt vaere til stede.

– Sidste gang var der nogle ekstra ting, der skulle frem. Der valgte vi selvfølgel­ig at køre ham ind, for der skulle han afgive forklaring. Det er bare en almindelig fristforla­engelse naeste gang, og derfor mener vi sagtens, at det kan foregå via videolink, siger specialank­lager Jakob Buch-Jepsen. Forsvarer Betina Hald Engmark vil ikke afvise, at Peter Madsen denne gang går med til en frivillig fristforla­engelse uden at møde op i retten.

Peter Madsens forsvarer protestere­de ved sidste fristforla­engelse mod rettens afgørelse om videolink. Men det er ikke en protest, Betina Hald Engmark er gået videre med.

– Det er korrekt, at vi ikke har kaeret afgørelsen. Det vil vi ikke få noget ud af, og man skal vaelge sine kampe med omhu, siger Betina Hald Engmark.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark