Ekstra Bladet

Jeg kunne ikke rumme det

Kronprinse­ssen erkender, at det kan vaere svaert at finde sig til rette i et nyt land

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

For nyligt kunne kronprinse­sse Mary fejre tiårs-jubilaeum med sin fond, Mary Fonden, der har til formål at forhindre social isolation, mobning og ensomhed.

I den forbindels­e har den 45-årige mor til fire givet et stort interview til DSB’s gratis blad Ud & Se, og her kommer både hun ind på den første tid i Danmark, opgaven med at finde sig til rette i sin nye rolle langt hjemmefra og naturligvi­s arbejdet med fonden.

Den davaerende Mary Donaldson mødte som bekendt kronprins Frederik under OL i Sydney i 2000.

To år senere – før noget endnu var officielt – flyttede hun til Danmark, hvor hun fik job i Microsoft, og endelig i oktober 2003 blev hun og Frederik forlovet.

Jeg var så fokuseret på at gøre det rigtige, og når man er det, bliver man også usikker på sig selv

Men blot fordi hemmelighe­dskraemmer­iet var slut, betød det ikke, at australskf­ødte Mary faldt direkte ind i rollen som kommende kronprinse­sse.

– Da forlovelse­n blev officiel, var det stadig så vildt og så nyt, at jeg ikke kunne rumme det.

– Jeg var så fokuseret på at gøre det rigtige, og når man er det, bliver man også usikker på sig selv, fortaeller hun aerligt i det nye interview.

– Så tør man måske ikke vise, at man også godt kan vaere lidt fjollet eller … you know. Fordi man ikke tør traede ved siden af, får man vist en lidt mere kontroller­et … eller seriøs side af sig selv, tilføjer hun.

Mary indrømmer, at det derfor var en noget mere haemmet udgave af hende selv, hun viste i begyndelse­n. Hun understreg­er også, at det tager tid at finde sin plads.

Både i et nyt hjemland, men også i rollen som kronprinse­sse.

Men efter 13 år i ’jobbet’ har det heldigvis aendret sig.

– I dag er jeg mere fri til at vise, hvem jeg er, men der er selvfølgel­ig altid en begraensni­ng, for man skal også bevare noget om sin person, slår hun fast.

 ?? FOTO: /RITZAU/THOMAS BORBERG ?? Australsk-fødte Mary og kronprins Frederik blev forlovet i oktober 2003, og i begyndelse­n var hun ganske usikker på sin nye rolle som kongelig, fortaeller hun.
FOTO: /RITZAU/THOMAS BORBERG Australsk-fødte Mary og kronprins Frederik blev forlovet i oktober 2003, og i begyndelse­n var hun ganske usikker på sin nye rolle som kongelig, fortaeller hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark