Ekstra Bladet

Stjal bil fyldt med betjente

- Azk@eb.dk

Heldet var ikke med en biltyv fra den japanske by Numazu, da han forleden morgen ville stjaele en bil. Det viste sig nemlig at vaere en civil politibil, skriver AFP. Da han åbnede bildøren for at stjaele bilen, blev han mødt af flere politibetj­ente, hvilket fik ham til at flygte fra stedet. Han blev dog hurtigt fanget af betjentene i bilen. Under EM i orienterin­gsløb i sommeren 2016 blev det danske landshold ramt af en skandale.

En leder fra det danske landshold havde nemlig brugt kuglepenne med indbygget kamera til at filme de kvindelige løbere i bad – nogle af løberne var under 18 år.

Lederen tilstod i går anklagepun­kterne og kan nu se frem til et halvt år bag tremmer. Det står klart, efter han i går modtog sin dom i Vestre Landsret.

Sportschef­en for det danske landshold, Lars Lindstrøm, fortaeller, at man ikke naerede mistanke til den dømte leder.

Skaerpet

– Der har ikke vaeret noget overhovede­t. Samarbejde­t fungerede upåklageli­gt, og der var intet, man kunne saette en finger på. Der har ikke vaeret anledning til at vi skulle fatte mistanke om noget, siger Lindstrøm til Ekstra Bladet.

Han forklarer videre, at man ikke fokuserer så meget på dommen, der er blevet skaerpet, efter at anklageren ankede byrettens dom, men

Man er sammen med smukke piger, og man opdager, at de kuglepenne findes

Lindstrøm.

Den dømte i sagen, der er omfattet af navneforbu­d, fortalte i retten, hvorfor han havde filmet kvinderne.

– Man er sammen med smukke piger, og man opdager, at de kuglepenne findes. Naiv som man er, taenker man: Hold da op, måske kan man optage noget spaendende at se på.

Vi skal videre

Men den udtalelse giver sportschef Lars Lindstrøm ikke meget for.

– Der ligger jo altid et motiv til grund for, hvorfor man gør ting, og det er egentlig ikke noget, der er afgørende for os. For os er det vigtigste at prøve at få de her løbere videre og kigge på, hvordan vi kan undgå at sådan noget her sker igen, og det er selvfølgel­ig svaert, siger han.

En af de forulemped­e er orienterin­gsløberen Maja Alm. Hende har Ekstra Bladet vaeret i kontakt med, men hun ønsker ikke at udtale sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark