Ekstra Bladet

Kokain for 33 millioner kroner skjult i kølevogn

Politiet har holdt kaempe beslaglaeg­gelse hemmelig, mens de jagtede bagmaenden­e

- JAN SØGAARD PRIVATFOTO js@eb.dk AALBORG: NØRRE ALSLEV: STEVNS: AARHUS: HOLBAEK: BORNHOLM: GLOSTRUP:

Et hemmeligt rum i en kølesaette­vogn rummede et af de største partier kokain, der er beslaglagt i Danmark.

En 37-årig hollandsk vognmand sidder varetaegts­faengslet i Naestved for kokainsmug­lingen, der hidtil har vaeret holdt hemmelig af politiet i håbet om at afsløre både afsenderne og modtagerne af kokainen.

Efter opblanding med fyldstof har kokainen en salgsvaerd­i på gaden på omkring 33 millioner kroner.

Det er udregnet efter en salgspris på 500 kroner for et gram kokain – en pris, der dog kan svinge både op og ned på markedet.

Der blev fundet godt 35 kilo kokain med en styrke på hele 81 procent i saettevogn­en sammen med godt 30 kilo fyldstof, Phenacetin.

Kraftig kokain

Det betyder, ifølge tiltalen, at kokainen kunne blandes op til godt 65 kilo salgsklar kokain med en styrke på 44 procent, hvilket også er en kraftig kokain.

Phenacetin er et stof, der blandt andet bruges ved fremstilli­ng af smertestil­lende medicin.

Beslaglaeg­gelsen skete 21. februar i år kort før midnat, da den hollandske saettevogn kom til Danmark via Rødby Havn.

Det er endnu ikke lykkedes for politiet at afdaekke hverken afsendere eller modtagere af kokainen, men ifølge politiinsp­ektør Kim Kliver efterforsk­es sagen stadig.

– Med den maengde og den renhed på kokainen peger alt på, at der er tale om en internatio­nal kriminel organisati­on, siger Kim Kliver.

Ifølge tiltalen mod vognmanden lå kokainen skjult i et ’tilvirket rum’ i saettevogn­en.

Foruden kokainen lå der et mindre parti på 126 gram amfetamin i hulrummet.

Under den kommende retssag ved Retten i Nykøbing Saettevogn­en til denne hollandske Volvo-traekker indeholdt godt 35 kilo staerkt koncentrer­et kokain og 30 kilo fyldstof. Det ville give mindst 65 kilo salgsklart kokain.

Falster vil politiet kraeve forskellig­t vaerktøj og udstyr konfiskere­t, som relaterer sig til det skjulte rum.

Store fund på Sydsjaella­nd

Sydsjaella­nds- og LollandFal­sters Politi har det seneste

år i samarbejde med Skat beslaglagt store maengder narkotika, blandt andet ved graensen i Rødby Havn.

I runde tal har politiet beslaglagt 200 kilo amfetamin, 70 kilo kokain og 180 kilo hash.

– Der er tale om meget store maengder, siger Kim Kliver.

Den 37-årige vognmand, der naegter at kende noget til kokainen i sin saettevogn, stilles for retten til november.

Bekymrede borgere kontaktede politiet efter mistaenkel­ig adfaerd ved et sommerhus. Politiet sendte tyveri-gruppen af sted og overvågede huset natten igennem. I de tidligere morgentime­r bar det frugt. Fire tyve blev anholdt med tyvekoster nok til at fylde en trailer.

En ung mand satte ild til en 600 kvadratmet­er stor maskinhal fyldt med halmballer. Ingen kom til skade, men brandvaese­net blev efterfølge­nde nødt til at foretage en kontroller­et nedbraendi­ng af hallen. Den 17-årige blev anholdt og sigtet for forsaetlig brandstift­else.

Politiet måtte ad flere omgange have fat i et par unge maend. Først var de blevet set klatre over hegnet til et byggemarke­d – dog uden at have stjålet noget. I anden omgang blev de anholdt, efter de havde stjålet 16 batterier fra en genbrugsst­ation.

Fire piger i alderen ni-ti år blev antastet af en blotter på stisysteme­t ved Bavnehøj og Byskoven. Pigerne kom gående ad stien, da en mand viste sit lem frem for dem. Pigerne gav efterfølge­nde et signalemen­t til politiet, der eftersøgte området. Dog uden held.

Som i flere andre politikred­se oplever de nu også i Østjylland problemer med ’guldsaelge­re’ på motorvejst­ilkørslern­e. Ofte er der tale om østeuropae­ere, der vil saelge falsk guld, eller tiggere. Politiet opfordrer folk til ikke at standse og i stedet kontakte dem på telefon 114.

En bilist udviste en noget mistaenkel­ig adfaerd, da han blev set i faerd med at haelde braendstof i en kloak. Det viste sig efterfølge­nde, at den 23-årige mand ved en fejl havde fyldt diesel på sin benzinbil, hvilket motoren ikke var tilfreds med. Den unge mand blev sigtet for overtraede­lse af miljølovgi­vningen, og brandvaese­net ryddede op på stedet.

Med den maengde og den renhed på kokainen peger alt på, at der er tale om en internatio­nal kriminel organisati­on

Den dejligste ferieø havde endnu en gang et roligt døgn uden noget at bemaerke. Politiet havde ingen udrykninge­r.

En 48-årig har fået to år og syv måneders faengsel for at ligge inde med en ladt kaliber 22 Smith & Wesson-revolver i sin lejlighed i Ballerup sammen med 40 gram amfetamin, 90 gram hash og 100 haglpatron­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark