Ekstra Bladet

Ren Olsen-banden: Anholdt da de skar pengeautom­at op

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En kontantaut­omat, der brutalt blev flået ud af facaden på Danske Bank på Algade 21 i Nykøbing Sjaelland med en stjålet frontlaess­er, blev kørt til et autovaerks­ted i Egå nord for Aarhus, hvor pengebokse­n skulle brydes op.

Der var et udbytte på 1,5 millioner kroner i pengebokse­n, men forsøget på at bryde den op blev forpurret af politiet, der anholdt blandt andre to maend på 56 og 53 år på autovaerks­tedet.

Retten i Holbaek har nu idømt den 56-årige to år og tre måneders faengsel, mens den 53-årige fik to år og ti måneders faengsel.

De tilstod og blev dømt for groft haeleri af pengeautom­aten samt besiddelse af en skarpladt Zastava-pistol på autovaerks­tedet. Den 53-årige blev også dømt for at have stjålet frontlaess­eren, en Kubota, fra EUC i Holbaek dagen før rambuk-tyveriet, der skete natten til 30. juni.

Anholdte var sorte af støv

Tre andre formodede gerningsma­end til selve rambuk-tyveriet sidder varetaegts­faengslet bag lukkede døre og naegter sig skyldige. De stilles for retten i december, hvor de to nu dømte haelere kan vidne imod de tiltalte, en 46-årig kvinde og to maend på 22 og 27, hvoraf den ene er hendes søn.

Kontantaut­omaten blev flået ud af facaden, så der Pengeautom­aten blev trukket ud af Danske Bank med en stjålet frontlaess­er, som rambuktyve­ne stak ild til.

skete store skader på banken. Automaten blev laesset på en rød ladvogn. Beboere blev vaekket af støjen og fik et glimt af ladvognen. Frontlaess­eren blev forsøgt braendt af, da rambuk-tyvene flygtede.

Politiets efterforsk­ning viser, at kontantaut­omaten først blev kørt til et autovaerks­ted i Vig. Herfra blev den transporte­ret til vaerkstede­t i Egå, hvor opbrydning­en skulle ske. Da politiet slog til, var opbrydning­en

i fuld gang, og maendene var sorte af støv fra automaten, der indeholder et pulver. Tre blev anholdt på autovaerks­tedet, og de to andre blev anholdt senere, efter at de i første omgang slap vaek.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark