Ekstra Bladet

Historien om Hind vil uden tvivl blive både brugt og misbrugt i det politiske spil

HINDS

-

storesøste­r, som i dag er 17 år, er også gift og har et barn på halvandet år. Storesøste­ren blev ligeledes gift i en meget ung alder. Altså endnu en barnebrud. Hendes mand bor stadig i Libanon, fordi han ikke har noget pas.

Da Hind blev gift i Beirut i maj 2015, blev der indgået en aegteskabs­kontrakt.

Heraf fremgår det, at brudgommen skulle betale Hind en medgift på et beløb, der svarer til 22.000 danske kroner.

intet af det beskrevne, som er normalt set med danske øjne. Piger på 13 år skal ikke giftes. Piger på 13 år Hind (yderst til højre) blev gift som 13-årig med en 12 år aeldre mand i Beirut.

vaelger ikke selv at blive gift. I tilfaeldet Hind ligner det en form for menneskeha­ndel i et arrangeret aegteskab. Det er ikke svaert at få den tanke, at medgiften på de 22.000 kroner er betalingen for, at aegtemande­n via aegteskabe­t kan blive familiesam­menført i Danmark.

om Hind vil uden tvivl blive både brugt og misbrugt i det politiske spil. Men der er naeppe nogen, som vil forsvare aegteskabe­r med mindreårig­e børn.

Der befinder sig i øjeblikket fire aegtepar, hvor den ene aegtefaell­e er mindreårig, i det danske asylsystem. Det er fire for mange.

er, at familier som El Sleiman i Rudkøbing i hvert fald i udgangspun­ktet betragter det som en naturlig ting, at piger på 13 år bliver gift – også med en mand, som er 12 år aeldre. Det synspunkt vinder aldrig gehør.

El Sleiman vil gerne blive i Danmark, hvor faderen er i praktik som maler, men hverken han eller hustruen taler dansk.

Det er her, politikere og myndighede­r er nødt til at saette ind. Hvis foraeldren­e ikke hurtigt laerer sproget og dansk kultur og tankegang, risikerer man at få endnu en generation, der finder barnebrude normalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark