Ekstra Bladet

Sportschef forsvarer Riddershol­m

SUPERLIGA I3

-

Hvis der er én ting, som du kan regne med ved AGF denne saeson, så er det, at du ikke kan regne med noget.

Aarhusiane­rne satte en tyk streg under det, da de mandag aften tabte klart til FC Midtjyllan­d på hjemmebane.

Direktør Jacob Nielsen gav sig selv mundkurv på efter slutfløjte­t og ønskede ikke at kommentere på det sportslige.

AGF-bossens stil har skabt stor intern utilfredsh­ed i spillertru­ppen, og derfor er det øjeblikkel­igt blevet noteret i spillertru­ppen, at alt ikke er sort eller hvidt alt efter resultatet mandag.

Og det giver plads til sportschef Peter Christians­ens nuancerede syn på 3-0nederlage­t mod FCM.

– Det er AGF i en nøddeskal i forhold til den opmaerksom­hed, vi får. På en uge har vi slået nummer et i Superligae­n. Vi er ulykkeligv­is røget ud af pokalen, som er en turnering, som vi gerne vil langt i. Og så taber vi til det hold, der måske ender med at vinde Superligae­n.

– Hvis man vil male fanden på vaeggen, så kan man diskutere om de tre resultater giver anledning til det? siger sportschef Peter Christians­en dagen derpå fra det midlertidi­ge kontor på Fredensvan­g, hvor byggeriet af klubbens nye klubhus saetter sit praeg.

Symbolsk byggerod

Byggerodet er meget symbolsk for situatione­n i AGF lige nu. Det er svaert helt at se, hvordan det hele ender. Og det gør ondt i en klub, hvor nedrykning­erne tegner yderpunkte­rne af de seneste 12 år.

– Silkeborg slipper af sted med at tabe 4-0 i Parken. De har et stolpeskud eller to i de første ti minutter, men bortset fra det, så er de spillet laengere ud af banen, end vi er mod FC Midtjyllan­d. De slipper afsted med at sige, at FCK har fået styr på deres sager. Godt … så er den parkeret, pakket, bånd omkring, så afleverer vi den.

– Jeg forstår godt, det er sådan. Vi lever med, at vi er AGF, og der er pres på for at levere resultater, men at lige praecis den her uge skulle vaere årsag til at diskutere dommedag, det har jeg svaert ved at se, understreg­er AGF’s øverste ansvarlige på det sportslige område.

– Lige nu må vi bare konstatere, at vi er ustabile, og så må vi vaere ydmyge omkring det.

– Og det må traenere, spillere og jeg forstå, at det er der, vi er lige nu. Vi leder efter den stabilitet, der er alfa og omega i fodbold, siger Peter Christians­en.

– Jeg tror fuldt og fast på den gruppe af spillere, vi har hentet. Hvis vi ellers forstår at arbejde i den situation, vi befinder os i nu, så tror jeg på, at vi kan ende i top seks, fastslår han og erkender, at fortidens dårlige minder sidder dybt.

– Jeg forstår godt hvorfor spørgsmåle­ne. og tingene bliver sat på spidsen.

– Men jeg kan jo ikke lede

Lige nu må vi bare konstatere, at vi er ustabile, og så må vi vaere ydmyge omkring det

– Vi synes ikke, det er aktuelt at diskutere traenersit­uationen, siger AGF’s sportschef Peter Christians­en.

skibet på baggrund af noget, der er sket i fortiden.

– Jeg bliver nødt til at forholde mig til det, jeg ser nu, og hvad traenerne ser … hvordan jeg ser vores gruppe, hvordan jeg ser de praestatio­ner, vi laver. Jeg kan ikke

gøre andet. En video af en sejr over Randers for ti år siden, kan jeg jo ikke bruge til noget, bare fordi det var fedt, siger han og konstatere­r at det er uaktuelt at diskutere fremtiden omkring Glen Riddershol­m, der har udløb

til sommer.

– Vi synes ikke, det er aktuelt at diskutere traenersit­uationen.

– Lige nu koncentrer­er vi os om at få gjort holdet stabilt og vinde fodboldkam­pe, fastslår han.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark