Ekstra Bladet

Stjerneryt­teren Fabio Aru bliver muligvis på Astana naeste år, men Jakob Fuglsang er under alle omstaendig­heder holdets vigtigste rytter i Tour de France, fastslår team-manager Fofonov

ASTANAS TOUR-PLAN FOR 2018

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Allerede før Tour de France forlød det, at den italienske stjerneryt­ter Fabio Aru havde sikret sig en lukrativ kontrakt på det arabiske UAEhold naeste år, men endnu her tre måneder senere er hans fremtid uafklaret.

Det kasakhiske Astanahold, hvor Aru har kørt hele sin profession­elle karriere, har givet ham tilbud om en kontraktfo­rlaengelse og håber stadig på, at italienere­n bliver, hvor han er.

Sker det, er holdets danske toprytter Jakob Fuglsang imidlertid sikret en rolle som kaptajn i naeste års Tour de France. Det fastslår Astana-teammanage­r Dmitri Fofonov i en mailudveks­ling med Ekstra Bladet.

– Jakob var meget staerk i år, og han var opsat på at vaere kaptajn i Tour de France. Han har fortjent endnu en chance i Touren, så hvis Fabio bliver på holdet, vil de komme til at køre forskellig­e programmer, lyder det fra Fofonov.

– Jakob vil ikke blive skubbet i baggrunden. Det er vores plan med ham, at han skal vinde Paris-Nice og køre på podiet i Tour de France. Jeg er sikker på, at han kan gøre det, skriver Dmitri Fofonov.

Styrt aendrede alt

Han understreg­er, at Fuglsang og Aru udelukkend­e kørte Tour de France sammen i år, fordi Aru styrtede på en traeningsl­ejr i Sierra Nevada i Spanien og derfor gik glip af sit store saesonmål, Giro d’Italia. Planen var, at de to kaptajner skulle køre skarpt adskilte programmer, men styrtet aendrede alt.

– Vi ønskede ikke, at Fabio og Jakob skulle krydse spor i år, men da det skete, opstod faktisk en god drivkraft for begge.

– De arbejdede som aldrig før, hvilket jeg oplevede ved selvsyn på både traeningsl­ejre og i løb, skriver Fofonov.

– Uheldigvis ødelagde Jakobs styrt i Touren vore planer, men vi prøver igen.

– Jakob kører Tour de France, og Fabio kører Giro d’Italia, som han gik glip af i år – hvis han altså bliver på holdet.

– I har også et staerkt kort i den unge colombiane­r Miguel Angel Lopez, som gjorde det godt i Vueltaen i år. Hvorfor Astanas danske toprytter Jakob Fuglsang er sikret en rolle som kaptajn i naeste års Tour de France, uanset om Fabio Aru også er at finde på det kasakhiske hold på det tidspunkt. satser I ikke på ham i Tour de France?

– Miguel er stadig ung, og han må vinde erfaring og laere at blive en leder i en Grand Tour. Vuelta a España er nu engang noget andet end Tour de France. Jakob vil vaere en god leder i Touren og kan laere Miguel meget, skriver Fofonov.

’Intet nyt er godt nyt’

Laenge har der vaeret stille om Fabio Aru og hans fremtidspl­aner. Heller ikke Astana

kender hans overvejels­er i detaljer, men ’intet nyt er godt nyt’, som Fofonov udtrykker det.

– Der er stadig en chance for, at Fabio vaelger at blive hos os. Ikke mindst fordi vi har option på endnu et år med Fabio. Men hvis han vaelger at forlade holdet, må vi finde et kompromis, skriver Fofonov og afviser, at Arus forbliven på holdet risikerer at drive Fuglsang bort.

– Jakob bliver selvfølgel­ig på holdet under alle omstaendig­heder.

Uheldigvis ødelagde Jakobs styrt i Touren vore planer, men vi prøver igen. Jakob kører Tour de France, og Fabio kører Giro d’Italia

Han bliver kaptajn i Tour de France. Han er på vej mod sin maksimale

styrke og bør ikke gå glip af sin chance i Touren.

Det forlyder, at Fuglsangs kontrakt med Astana, som han forlaenged­e dagen før Tour-start i år, er betinget af, at Aru forlader holdet.

Sker det ikke – eller henter Astana en anden klassement-rytter til holdet – skulle Fuglsang kunne bryde kontrakten og finde et nyt hold.

Praesenter­et for dette vedholdend­e rygte tyer Fofonov som ofte før til en russisk talemåde

ledsaget af en smiley:

– Det siges, at man i Moskva malker kyllingern­e.

Underforst­ået: Man skal ikke tro på alt, hvad man hører.

Jakob Fuglsang har ikke vaeret til at traeffe for en kommentar. Ifølge det franske sportsmedi­e sport365.fr traeffer Fabio Aru en beslutning om sin fremtid efter løvfalds-klassikere­n Lombardiet Rundt, som køres 7. oktober.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Optur
FOTO: ALL OVER PRESS Optur

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark