Ekstra Bladet

STOD KLAR I KULISSEN

HEMMELIGE SAMTALER: Glen Riddershol­m har laenge vaeret på affyringsr­ampen i AGF. David Nielsen har vaeret klar til at tage over siden i sommer

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Natten til lørdag fik Glen Riddershol­m meldingen om, at han var faerdig som cheftraene­r i AGF på grund af svigtende sportslige resultater.

Den nu forhenvaer­ende Lyngby-traener David Nielsen overtager jobbet med øjeblikkel­ig virkning.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at beslutning­en om at erstatte Glen Riddershol­m med David Nielsen har vaeret planlagt i lang tid. Også laengere tilbage end pokalfiask­oen mod Fredericia, som officielt var dråben, der fik baegeret til at flyde over hos AGF-ledelsen.

Flere kilder fortaeller til Ekstra Bladet, at kontakten mellem AGF og David Nielsen allerede opstod i sommer, hvor ledelsen i Aarhus begyndte at tvivle på, hvorvidt Glen Riddershol­ms projekt var på vej i den rigtige retning.

David Nielsen besluttede dog at blive i Lyngby for at føre klubben igennem Europa League-kvalifikat­ionen.

Men med en frikøbskla­usul i sin nye Lyngby-kontrakt var David Nielsen og AGF mere eller mindre enige om en aftale, når Lyngby havde afsluttet sit europaeisk­e eventyr – og AGF kunne finde det rette tidspunkt til at skille sig af med traeneren.

Klar til at tage over

Det rette skyts til den ladte pistol blev så pokalneder­laget i Fredericia, og den administre­rende direktør i AGF, Jacob Nielsen, så landskamps­pausen som den ideelle mulighed for at lave det laenge planlagte traenerski­fte.

Bestyrelse­n i AGF vil ikke officielt bekraefte Ekstra Bladets historie, men bestyrelse­sformand Lars Fournais havde følgende kommentar i går:

– Det er noget, som vi har evalueret over laengere tid, og vi har ikke tillid til, at Glen Riddershol­m fortsat er den rigtige mand. Det er årsagen til fyringen.

– Beslutning­en var truffet inden Helsingør-kampen, naermere vil jeg ikke komme ind på det, sagde Lars Fournais uden at gå i dybden med et mere konkret tidspunkt for beslutning­en om fyringen af Riddershol­m og aftalen med David Nielsen.

Lyngby Boldklub har heller ikke officielt ønsket at bekraefte Ekstra Bladets oplysninge­r.

Men kilder med dyb indsigt i klubbens beslutning­sproces fortaeller, at den tidligere assistentt­raener og nyudnaevnt­e cheftraene­r, Thomas Nørgaard, har stået på standby til at overtage rollen som chef siden sommer, da det stod klart, at David Nielsens tid i Lyngby gik på haeld.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra David Nielsen.

Vi har ikke tillid til, at Glen Riddershol­m fortsat er den rigtige mand. Det er årsagen til fyringen

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Meget tyder på, at Glen Riddershol­m var røget ud i mørket, uanset hvor mange sejre AGF havde tilkaempet sig i Superligae­n de seneste uger.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Meget tyder på, at Glen Riddershol­m var røget ud i mørket, uanset hvor mange sejre AGF havde tilkaempet sig i Superligae­n de seneste uger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark