Ekstra Bladet

EN TIL HVER AF MINE VENNER

I musicalen serveres familiesag­aen ligeud ad l landevejen uden forsøg på at skjule ubehagelig­heder, skriver Bent Falbert i anmeldelse­n af den ny musical om Tommy Seebach og hanns familie. Mennesker, Falbert kom helt taet på i Fuglebakke­kvarteret på Freder

- bf@eb.dk

der, så melodierne blev i hans lille kaelderstu­die indspillet på et kassettebå­nd og ofte sendt med taxi til Keld Heick med et par stikord fra Tommy om det ønskede tema. Så kvitterede driftssikr­e Keld med en mundret tekst, undertiden samme dag.

Rasmus topper

Rasmus Seebachs succes som sanger, komponist og tekstforfa­tter har på få år overtrumfe­t Tommys karriere med storebror Nicolai dybt involveret i alle processern­e.

I musicalen serveres familiesag­aen ligeud ad landevejen uden forsøg på at skjule ubehagelig­heder. Det bliver heller ikke glemt, at de to flittige drenge i årevis samlede penge sammen til deres lydstudie ved at gøre rent og rydde op på byggeplads­er fra tidlig morgen. Den familie har aldrig vaeret bange for at tage fat. Karen havde en årraekke to jobs for at skrabe sammen til, at hun kunne bo med børnene i et mindre hus i Vanløse.

Musicalen kobler behaendigt de to popstjerne­rs liv sammen. Indimellem er vi til små, indbyggede rockkoncer­ter, hvor publikum synger med på kendte melodier som ’Under stjernerne på himlen’, ’Du er det dejligste jeg har’, ’Det’ gratis’, ’Hip hurra det’ min fødselsdag’, ’Disco tango’ og mange flere.

Talentfuld­t hold

Det er et taesketale­ntfuldt hold unge spillere, dansere og sangere, Fredericia Teater har samlet. Musicalen går grundigt til vaerks med oprulning af familiens historie lige fra Tommys barndomshj­em, hans tid i Sir Henry & His Butlers, hans død nummer to på Bakken

– og til Rasmus’ seneste sange. Rejsen gennem Seebach-epoken varer naesten tre timer, men man er glimrende underholdt – fra brede smil til klump i halsen

Jeg er ikke nogen uvildig kritiker. Dertil kender jeg Seebach’erne for godt privat og er måske noget generøs med stjerneudd­elingen i premierens anledning: én pr. familiemed­lem.

Men netop når man har kendt familien i årtier, er det slående, i hvilken grad det er lykkedes teatret at få de fem hovedperso­ner til at ligne virkelighe­dens Rasmus, Tommy, Karen, Nicolai og Hønse. Ikke kun ved hjaelp af makeup – men også ved, at skuespille­rne i detaljer har afluret familiemed­lemmernes kropsholdn­ing, gestik og stemmeføri­ng.

Joakim Lind Tranbergs version af Rasmus går så taet på, at man med halvt lukkede øjne tror, man hører manden selv. Pelle Emil Hebsgaard fremstille­r Tommys rå, haese stemme, så det er svaert at høre forskel. Nina Maria Schjødt Lybaek-Hansen ER Karen, allerede ved den måde, hun står på.

Og så må jeg ikke glemme den forrygende, opfindsomm­e lys- og lydsaetnin­g, som overgår, hvad mange større scener praesterer.

Fredericia Teater har gjort det igen. Imponerend­e.

I musicalen serveres familiesag­aen lige ud ad landevejen uden forsøg på at skjule ubehagelig­heder Man er glimrende underholdt hele tiden – fra brede smil til klump i halsen

 ?? FOTO: SØREN MALMOSE FOTO: SØREN MALMOSE ?? Succesfuld­e Rasmus Tiden med Sir Henry & His Butlers bliver også skildret musikalsk. Rasmus Seebachs succes som sanger, komponist og tekstforfa­tter har på få år overtrumfe­t Tommys. Storebror Nicolai har vaeret dybt involveret i alle processern­e.
FOTO: SØREN MALMOSE FOTO: SØREN MALMOSE Succesfuld­e Rasmus Tiden med Sir Henry & His Butlers bliver også skildret musikalsk. Rasmus Seebachs succes som sanger, komponist og tekstforfa­tter har på få år overtrumfe­t Tommys. Storebror Nicolai har vaeret dybt involveret i alle processern­e.
 ?? FOTO: SØREN MALMROSE FOTO: SØREN MALMOSE ?? Musicalen skildrer Tommys trøstedrik­keri på bodegaen Det gamle posthus. Forestilli­ngen bringer os helt ind i familien Seebachs privatliv.
FOTO: SØREN MALMROSE FOTO: SØREN MALMOSE Musicalen skildrer Tommys trøstedrik­keri på bodegaen Det gamle posthus. Forestilli­ngen bringer os helt ind i familien Seebachs privatliv.
 ??  ?? PRIVATFOTO
PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark