Ekstra Bladet

KONGE SLAEBES I RETTEN Giver klienter ’psykisk krisehjael­p’

I7

-

Det første drejer sig om grov momssvig i en periode fra 2007-2008. Beløbet er 574.000 kroner.

I de naeste 26 tilfaelde er Bryan Göddert tiltalt for grov overtraede­lse af bogførings­loven. Helt konkret mener anklagemyn­digheden, at Göddert skal straffes for, at bogføringe­n, altså regnskabsm­aterialet i 26 firmaer, som han har overtaget i perioden 20112013, er forsvundet.

I ti af de 26 tilfaelde mener anklagemyn­digheden samtidig, at Göddert burde have lavet ny bogføring, efter at han overtog. Mens Bryan Göddert selv kalder sin levevej for ’bedemandsa­rbejde for firmaer’, hvor han giver klienter ’psykisk krisehjael­p’, så er statens advokat – Kammeradvo­katen – af den holdning, at han snyder Skat.

– Det er jo ikke sundt, hvis man kan slippe afsted med sådan en adfaerd i dagens Danmark, siger Boris Frederikse­n.

Utilfredsh­eden med Gödderts arbejde skyldes det forhold, at der ofte ikke bliver afleveret nogen bogføring eller bilag til kurator, når boet skal gøres op. På den måde er det svaert at undersøge årsagen til konkursen, og hvad der er sket med selskabets aktiver.

Göddert har ikke meget tilovers for den kendte konkursadv­okat.

– Hvem er Boris Frederikse­n? Jeg har endnu ikke mødt ham i de over 100 konkurssag­er, hvor han er eller var ansvarlig kurator for konkursboe­t.

– Han har aldrig inviteret mig på kaffe i snart 10 år, hvor han har behandlet og tjent penge på flere hundrede konkurssag­er Men måske tager han en mandfolkes­nak med mig en skønne dag, skriver han i en mail til Ekstra Bladet. Han har ikke haft mulighed for at stille op til et interview.

Børn ejer forretning­en

Udover straffesag­en med Kammeradvo­katen har Göddert i forvejen flere konkurskar­antaener, der betyder, at han ikke må agere direktør i en virksomhed.

Ifølge Avisen Danmark har han samlet set fået 32 års karantaene fordelt på flere forskellig­e sager. Dem har han dog kaeret til landsrette­n.

På papiret er hans bror direktør i selskabet 4GN Holdings, selv om det er Bryan Göddert, som i virkelighe­den leder det. Samtidig står hans to børn som ejere ifølge Göddert, fordi han i 2011 blev erklaeret personligt konkurs.

Göddert har dog ikke svaret på spørgsmåle­t om, hvordan hans familie har det med at vaere involveret i hans forretning­er.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? Smart eller lidt for smart
Bryan Göddert har efter eget udsagn afviklet flere end 400 virksomhed­er. Ud af dem er 100 genopstået.
FOTO: SCANPIX Smart eller lidt for smart Bryan Göddert har efter eget udsagn afviklet flere end 400 virksomhed­er. Ud af dem er 100 genopstået.
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Boris Frederikse­n fra Kammeradvo­katuret er af den holdning, at Bryan Göddert snyder i skat.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Boris Frederikse­n fra Kammeradvo­katuret er af den holdning, at Bryan Göddert snyder i skat.
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Bryan Göddert følte sig urimeligt behandlet af skat.
FOTO: PHILIP DAVALI Bryan Göddert følte sig urimeligt behandlet af skat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark