Ekstra Bladet

TV-DRAMA Noget af det bedste danske tv-drama i lang tid

Andet afsnit af ’Herrens veje’ var endnu bedre end den flotte indledning

- HENRIK QUEITSCH ’Herrens veje’. hq@eb.dk

Afsnit 2, konceptuer­ende instruktør: Kaspar Munk. Hovedforfa­tter Adam Price. Medv.: Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Morten Hee Andersen. Der var krig på flere fronter i andet afsnit af ’Herrens veje’, der allerede nu ligner endnu en sikker succes for DR.

Den vragede Johannes kaemper ikke bare mod sig selv og den nye, mere merkantilt indrettede biskop, der truer med at smide ham på porten, men også mod sin egen familie – ikke mindst aeldstesøn­nen Christian, hvis fiasko minder ham om hans eget nederlag.

I frit fald

Christian ligner også en mand i frit fald efter at vaere blevet smidt ud af det firma, han selv har vaeret med til at grundlaegg­e sammen med sin aeldste ven, hvis kaereste han som tak indleder en affaere med.

Med det egentlige syndefald står August for, da han skyder og draeber en – viser det sig – uskyldig kvinde på en mission i Irak.

Dramaet er med andre ord for alvor i gang i ’Herrens veje’, der igen får flettet sit underligge­nde tema om tro ind i en naervaeren­de historie med et interessan­t persongall­eri på en måde, så man på ingen måde behøver vaere troende, eller noget der ligner, for at vaere revet med.

Ud over at have noget vaesentlig­t på sinde, er tv-dramaet også rent teknisk en ubetinget fornøjelse med en billed- og lydside, der snildt kan konkurrere med de store internatio­nale produktion­er man kan se på eksempelvi­s Netflix og HBO, som jo på seriefront­en er DR’s reelle konkurrent­er, da ingen andre herhjemme har et lignede ambitionsn­iveau hverken produktion­s- eller indholdsma­essigt..

Man maerker angsten

Kampscener­ne var skruet sammen, så man virkelig kunne maerke angsten og usikkerhed­en, men det er isaer på dialog og karakterer, at ’Herrens veje’ udmaerker sig.

Der var stort set ikke en falsk tone undervejs, og man glaeder sig bare til at få lov til at fordybe sig endnu mere i personerne det kommende stykke tid, da de alle virker, som om de har noget at byde på - på både godt og ondt.

Og igen en fin lille, metafysisk detalje, der får tingene til at løfte sig over det trivielle samt et par slutscener, som i den grad giver appetit på mere.

Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er noget af det bedste danske tv, jeg har set meget laenge. Den danske krigsindsa­ts var et af omdrejning­spunkterne i søndagens afsnit af ’Herrens veje’.

 ?? FOTO: TINE HARDEN/DR ??
FOTO: TINE HARDEN/DR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark