Ekstra Bladet

Susanne Staun: Valiant har selv stukket måsen frem

-

Susanne Staun har før bogudgivel­sen sparet penge op til eventuelle injuriesøg­smål:

’Fordi jeg godt ved, jeg går til kanten, og fordi de typer, jeg har med at gøre, efter min erfaring agerer på den måde. De klager, anmelder til politiet, truer med retslige skridt og anlaegger søgsmål’, skriver forfattere­n, som ikke kunne stille op til et interview på grund af lydproblem­er med sin telefon, i en mail til Ekstra Bladet.

Hun mener ikke, at Valiant har grund til at sagsøge hende for injurier – ’ikke mindst fordi han har selv har stukket måsen frem og trykket til’.

Ekstra Bladet har bedt Susanne Staun kommentere, at en person, hun omtaler i sin bog, ikke eksisterer:

’Jeg har oplysninge­n fra en kilde, jeg havde god grund til at stole på, og som viste mig et visitkort tilhørende en svensk konsul i Bogatá. Men da det har vaeret mig magtpåligg­ende gennem hele bogen at vaere trovaerdig, har jeg i tilfaeldet med ’konsulen’ skrevet angivelig, angivelig, angivelig. For du ved jo, at angivelig netop er et udtryk for forsigtigh­ed i forhold til sandhedsva­erdi.’

Staun mener at have sit på det rene, når hun beskylder Valiant for at lyve – konkret i en artikel på BT, fordi avisen valgte at slette dele af artiklen og beklage, at man ikke havde hørt Angelina Mathiesen i sagen.

– Hvordan kan du kritisere medierne for ikke at overholde kravet om partshørin­g, når du ikke selv har kontaktet Valiant og konfronter­et ham med beskyldnin­gen om, at han lyver?

– Vladimir Valiant har fået ubegraense­t taletid hos både TV2, Ekstra Bladet og BT og er til overflod snart centrum for en dokumentar på TV2. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der noget, Vladimir Valiant mangler at fortaelle hele Danmark om hans ekskaerest­es fortraedel­igheder, og jeg kan ikke selv komme i tanke om et eneste spørgsmål, han mangler at besvare.

– Faedre som Valiant har i den danske presse generelt fået vaeg til vaeg-daekning, og min bog handler om at give taletid til de andre.

Faedre som Valiant har i den danske presse generelt fået vaeg til vaeg-daekning

Kender dem fra miljøet

– Hvordan kender du kvinderne, som har søgt asyl i Brasilien?

– Jeg har vaeret i miljøet i et par år efterhånde­n. Jeg kender alle og har en lige så høj grad af fortroligh­ed med mine kilder, som du har til dine. Måske mere, fordi der er rigtige mennesker på spil, svarer Staun, som afviser at have vaeret involveret i kvindernes flugt til Brasilien.

’Jeg er rutinemaes­sigt blevet beskyldt for medvirken i den slags, men det ligger helt uden for mit virkefelt. Jeg må nøjes med at erklaere mig skyldig i at sympatiser­e med det’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark