Ekstra Bladet

Gyldendal: Det er et partsindla­eg

-

Den danske far Vladimir Valiant, der kobles til bestikkels­e i den nye bog, har forud for offentligg­ørelsen kontaktet Gyldendal.

– Jeg fik et arrogant svar og måtte ikke se de passager, hvor jeg er naevnt, fortaeller Valiant, hvis henvendels­e til forlaget endte på Stauns blog og Facebook-profil og blev delt af flere af forfattere­ns følgere.

Ifølge Gyldendals litteraere redaktør Johannes Riis er ’Mediernes møgkaellin­ger’ ’et mediekriti­sk partsindla­eg, et forsvar for en gruppe kvinder, der efter Susanne Stauns mening er kommet i klemme i retssystem­et’, skriver redaktøren i en mail til Ekstra Bladet uden at konkretise­re, hvorledes forlaget har faktatjekk­et den dokumentat­ion, som Staun haevder at vaere i besiddelse af.

’Det er et engageret og øjenåbnend­e, provokeren­de bidrag til ligestilli­ngsdebatte­n; derfor har vi udgivet bogen’, lyder det videre fra redaktøren, som citerer forfattere­n for, at bogen er ’dokumenter­et og kan ikke modificere­s ved foreholdel­se for den anden part’.

Det var dog ikke meningen, at de bekymrede mails, forlaget har sendt videre til forfattere­n, skulle have vaeret offentligg­jort:

’Vi forelagde naturligvi­s Susanne Staun de henvendels­er, vi fik ang. bogen, og vi kan kun beklage, at de kortvarigt blev lagt ud på de sociale medier’, skriver redaktøren.

Efter Ekstra Bladets henvendels­e er opslagene fjernet.

 ??  ?? Forsiden på Stauns bog om kvinderne der bortførte deres børn til Brasilien.
Forsiden på Stauns bog om kvinderne der bortførte deres børn til Brasilien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark