Ekstra Bladet

Det bedste valg

FREMGANG: Simon Kjaer roser landsholde­ts traenertea­m for at have tilpasset spillestil­en til den type spillere, der lige nu står til rådighed

-

Han har efterhånde­n spillet i fire af de fem største ligaer i Europa, og der hersker ikke den mindste tvivl om, hvor der er flest udfordring­er.

– Fodboldmae­ssigt er jeg glad for mit skifte til Sevilla, for det er et stort step op. Det er klart den bedste klub og den bedste liga, jeg har spillet i, og jeg føler også selv, at jeg nu spiller det bedste fodbold nogensinde, fastslår Simon Kjaer.

– Den spansk liga er kvalitetsm­aessigt den bedste i verden, og det var jo derfor, jeg skiftede hertil, siger Simon Kjaer og uddyber:

– Jeg maerker klart kvaliteten på banen, og her er det virkelig en fantastisk liga. Taktisk, teknisk og i tempoet med bolden er det med afstand det bedste, jeg har prøvet. Og jeg nyder den udfordring nu i karrieren, hvor jeg føler, at jeg aldrig har vaeret bedre.

Det er klart den bedste klub og den bedste liga, jeg har spillet i

– Endelig er der en fantastisk stemning til kampene – isaer på vores eget stadion med en vidunderli­g passion blandt vore supportere, siger Simon Kjaer, der har spillet fire af saesonens syv kampe i ligaen.

Det har foreløbig resulteret i tre clean sheets.

Kan stille to hold

I modsaetnin­g til tidligere må han dog affinde sig med det rotationss­ystem, som cheftraene­r Eduardo Berizzo har praktisere­t i begyndelse­n af saesonen.

– Vi har to mand af høj kvalitet på samtlige pladser og kan stille to fulde hold, der ville gøre det godt i La Liga. Traeneren har her i starten haft brug for at lave rotation for at gøre alle i truppen kamp-skarpe, og det er sundt for en trup med så meget kvalitet, at alle bliver holdt på taeerne.

– Det har virket, for vi har fået en superstart på saesonen både i La Liga og i Champions League, siger Kjaer, der med et prisskilt i omegnen af 100 mio. kr. historisk er Sevillas dyreste forsvarssp­iller nogensinde.

Privat kører det også på skinner for Kjaer der er faldet til i de nye omgivelser med familien.

– Sevilla er en fantastisk by, og den største forskel var sjovt nok varmen, selv om der jo også var godt vejr i Istanbul.

– Jeg har aldrig før prøvet at traene så tidligt om morgenen og så sent om aftenen. Det var så vanvittigt varmt, at man svedte helt vildt bare af at gå ud på traeningsb­anen. Den danske landsholds­anfører, Simon Kjaer, i naerkamp med Montenegro­s Marko Simic i det første indbyrdes opgør i VM-gruppen, der endte med et dansk nederlag. Om tre dage er der lagt op til revanche.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark