Ekstra Bladet

Godt på vej KJAER: SELVFØLGEL­IG KOMMER VI TIL VM

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Åge Hareide kan ånde lettet op. Kaptajnen er tilbage. Efter to kampe på sidelinjen med en skulderska­de, fik Simon Kjaer lørdag comeback, da Sevilla vandt 2-0 over Malaga i et opgør, hvor landsholds­anføreren leverede en solid praestatio­n.

Nu venter en afgørende uge, der kan give håb, drømme og tro på VM – eller totalt slukke lyset om slutrunden naeste sommer i Rusland. Kaptajn Kjaer bekymrer sig slet ikke om muligheden for dansk nedtur.

– Vi går efter at vinde begge kampe. Selvfølgel­ig. Vi har vist, at vi kan score mål og vinde overbevise­nde, og vi har momentum, så vi kan jo bare slå begge modstander­e, for så er der ikke mere at snakke om med alle de regnestykk­er om andenplads­en, lyder meldingen fra landsholds­anføreren, der beroliger fodbold-Danmark:

– Selvfølgel­ig kommer vi til VM.

Hvis den plan skal lykkes, kraever det mindst andenplads­en i gruppen og siden samlet sejr i de to playoffkam­pe i naeste måned. Vejen til VM er stadig lang for landsholde­t.

Har skabt en bølge

– Sejre giver selvtillid, og den betyder utroligt meget i fodbold. Efter to så overbevise­nde sejre siger det ’puf ’ på et hold, og vi har skabt en bølge, som vi skal arbejde videre med, siger Simon Kjaer.

– Nogle gange er man som et hold nødt til at steppe op og definere, hvem man er. Vi har bevist over for os selv, at vi er kommet et skridt videre sammen som hold, og at vi har god grund til at spille for et faelles mål, der hedder VM, fortsaette­r han.

– Men i topfodbold kommer intet af sig selv, så vi ved godt, at der skal arbejdes hårdt for resultater­ne hver eneste gang.

Kaptajn Kjaer har store roser til Åge Hareide og traenertea­mets tilgang, fordi de har tilpasset spillestil­en til de spillere, der aktuelt står til rådighed.

– I de to seneste landskampe prøvede vi en ny stil, der gjorde det lettere at score mål. Så Åge og traenertea­met fortjener stor ros for at have laest de to modstander­e godt.

– Når vi lige nu har nogle store og fysisk staerke angribere, skal vi da udnytte den force og ikke blindt vaere bundet af, at vi absolut skal holde fast i en bestemt stil, påpeger Simon Kjaer.

Anføreren er – sammen med Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og William Kvist – de erfarne spillere, der bliver spurgt til råds af landstraen­eren. En model, der havde god effekt for en måned siden.

– Vi saetter stor pris på, at Åge Hareide tager os med på råd, og at vi kan sige vores aerlige mening til ham, for det er en moderne måde at vaere leder på, mener Kjaer.

– Men når det er sagt, så er det vigtigt at understreg­e, at det jo kun er Åge, der traeffer beslutning­erne, understreg­er han.

For Simon Kjaer har landsholde­ts aktuelle succes ikke vaeret den store overraskel­se for spillerne:

– Jeg synes ikke, at det hele vendte med de to kampe. Jo, måske folks opfattelse af os som hold, men ikke vores egen opfattelse.

– Vi har hele tiden troet på, at vi sammen med Åge havde gang i en god udvikling og et godt potentiale.

– Når det er sagt, så har man som hold også brug for at vise, at vi har rykket os sammen som hold, og det viste vi med to overbevise­nde sejre.

– Men når jeg kigger tilbage, har vi hele tiden kvalitetsm­aessigt ligget lige omkring der, hvor vi skulle vaere, og vi har taget skridt for skridt fremad, forklarer han.

– Det er kun hjemme-nederlaget til Montenegro, der var et resultatma­essigt problem, og efter spil og chancer ville vi vinde den kamp ni ud af ti gange. Nederlaget i Polen skyldtes udelukkend­e, at vi den dag mødte en Lewandowsk­i i absolut verdenskla­sse, og han vandt den for dem ene mand, konstatere­r anføreren.

– Men der har vi jo heldigvis fået taget revanche, og vi er nu bedre end Polen i gruppens indbyrdes kampe, understreg­er han.

Vi har hele tiden troet på, at vi sammen med Åge havde gang i en god udvikling og et godt potentiale Vi kan jo bare slå begge modstander­e, for så er der ikke mere at snakke om

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark