Ekstra Bladet

Verdenskla­sse-stempel er trods alt til grin

DEBAT I3

- EKSTRA BLADET HAR BEMAERKELS­ESVAERDIGT ER FORMEN ER TIL GODE MULIGHEDER, PS: PPS:

den på bunden af en flaske russisk vodka?

tilbragt de seneste tre dage i norske Trondheim, og konklusion­en fra de kanter er klar: Nicklas Bendtner fremstår som den hidtil mest modne udgave af sig selv med boblende optimisme og spilleglae­de.

Han har fundet den tryghed, han har savnet, og trods en haltende start, så vidner 14 mål i 23 kampe trods alt om en fin form, der specielt hen over sommeren og efteråret har naermet sig noget virkelig brugbart.

Han er blevet den profil, som Rosenborg havde håbet på. Også i Europa League, hvor Ajax blev ekspederet ud af Rosenborg med Bendtner i storform.

Så ja, klubskifte­t til Rosenborg har på mange måder vaeret en stor succes for Nicklas Bendtner.

det vel også, at Bendtners skandale-barometer er banket helt i bund. Kedeligt, men godt for spillet på banen.

AErgerligt, at det først er ved at ramme en af Europas dårligere ligaer, at Nicklas Bendtner finder tilbage til det talent, som den lange angriber altid har vaeret i besiddelse af. Det havde formentlig ikke vaeret nødvendigt, hvis fornuftige­re klubvalg var blevet taget tidligere i karrieren.

Nu er formen så bekraeftet gennem laengere tid, og Nicklas Bendtner banker på til en startplads hos Åge Hareide.

det, og umiddelbar­t kunne han blot nappe skadede Nicolai Jørgensens plads centralt. Den vil vaere skraedders­yet til Bendtner. Det kraever så, at Andreas Cornelius bliver ude på højrekante­n, hvor han skal duellere om de diagonal-skift venstrebac­ken kyler op mod Atalanta-spidsen.

Det var recepten mod Polen og til dels Armenien – og det fungerede. Alternativ­t skal tilbageven­dte Yussuf Poulsen ud på højrekante­n, Cornelius centralt og Bendtner på baenken.

men med det kaosfodbol­d, som Hareide har dirigeret Danmark i retning af, så lad os da få mest mulig power i front og starte med Bendtner-løsningen. Det koster lidt på farten, som Yussuf Poulsen har, men Bendtner er noget naer det varmeste, vi har i øjeblikket. Sammen med Pione Sisto, naturligvi­s, der brillerer stort i Spanien.

Så selv om Bendtner ikke er verdenskla­sse, så kan han sagtens vaere god nok til at hamre os til VM.

Det er sådan set også rigeligt …

Selvfølgel­ig er det ekstremt dårlig stil af AGF’s ledelse at hamre en fyreseddel ud til Glen Riddershol­m på en buldrende mørk parkerings­plads midt om natten. Nej, der er få gode måder at blive fyret på, men denne skraber alligevel bunden. Specielt når man har villet af med ham laenge.

FC Midtjyllan­d har i den grad banket sig ind i guldkampen som medfavorit­ter. Trioen Jakob Poulsen, Paul Onuachu og Andreas Sørloth er mesterskab­smateriale i Thorups nu sprudlende 3-4-3. Specielt nordmanden Sørloth er denne saesons åbenbaring og kan braende hele Superligae­n af i denne saeson.

Klubskifte­t til Rosenborg har på mange måder vaeret en stor succes for Nicklas Bendtner

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark