Ekstra Bladet

Er stolt af gutterne

-

Det var ikke bare en lang dag på kontoret, men en lang uge for det lille Haas-team. Begge kørere var fysisk udmattede, tomme i blikkene og iført køleveste, da et af årets mest strabadser­ende løb var overstået.

På intet tidspunkt fik teamet overtaget på VF17’eren og kaempede både under kvalifikat­ion og i racet med at få daekkene til at virke optimalt.

Så teamchef Günther Steiner var rent faktisk positivt overrasket over en 12. og 13. plads, om end McLaren-Honda presser på bagfra i VMstilling­en efter Stoffel Vandoornes anden sjetteplad­s i traek.

– Vi fik ikke point, men vi praestered­e bedre, end vi havde forventet. Vi skal have arbejdet på vores kvalifikat­ion, for starter vi i en bedre position, har vi selvsagt en meget større chance for at få point.

– En lang og hård weekend, men jeg er stolt af gutterne, siger Günther Steiner, der saerligt nød Kevin Magnussens fantomstar­t.

– Jeg kan ikke klage. Det var en fantastisk start, og hvis man gør det, når man starter 12 eller noget i den dur, ville han have vaeret i en super position.

En hektisk start

Begge Renault’er var en overgang forbi. Det skete ved at presse de sarte Pirellidae­k, så hverken Nico Hülkenberg eller Jolyon Palmer kunne fuldføre det traek og sluttede bag begge Haas.

En overgang var Kevin Magnussen helt oppe som nier. Han var dog udmaerket klar over, at top ti-placeringe­n ville vaere umulig at holde uden ballade laengere fremme.

– Hektisk start! Der var nogle gode muligheder, som gjorde, at jeg kunne komme lidt op. Og så prøvede jeg bare at holde fast derfra, men havde ikke rigtig farten til det, siger danskeren til Ekstra Bladet.

– Man kan smide den indenom og komme lidt op, når alle er hektisk stillet i starten. Så er det svaert derefter at holde positionen, når folk falder ind i rytmen, og bilen ikke er hurtigere, forklarer han.

Plads til forbedring

Teamkammer­aten Romain Grosjean kom skraekkeli­gt afsted og var af banen efter en svingom med debutanten Pierre Gasly. Alligevel lykkes det ham at køre sig op bag sin teamkammer­at.

Hvis Haas skal tage noget positivt videre fra Sepang, var det, at Romain Grosjean med et ekstra pitstop to tredjedele inde i løbet fik supersoft-daekket til at fungere.

– Bilen var ret svaer at køre i begyndelse­n. Den kom til live, da vi aendrede lidt på aero-balancen ved sidste pitstop. Jeg tror ikke, at vi valgte det rigtige tekniske setup denne weekend. Jeg tror, vi kan laere meget af den her weekend og kan komme staerkere tilbage i Japan, siger Grosjean.

Der køres allerede på Suzuka naeste weekend.

Vi fik ikke point, men vi praestered­e bedre, end vi havde forventet

 ?? ARKIVFOTO: JAN SOMMER ?? Teamchef Günther Steiner var fuldt ud tilfreds med Haas-kørernes indsats, selv om det ikke blev til point.
ARKIVFOTO: JAN SOMMER Teamchef Günther Steiner var fuldt ud tilfreds med Haas-kørernes indsats, selv om det ikke blev til point.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark