Ekstra Bladet

Det er det folk vil have

-

Fernando Alonsos kommentare­r om Kevin Magnussens kørsel i Malaysias Grand Prix berøver ikke Haas-teamchef Günther Steiner nattesøvne­n.

Tvaertimod bifalder han sin danske racerkører­s ageren i den situation: Det er praecis, hvad tilskuerne vil have, og hvad han selv gerne vil se.

– Alonso er vant til, at alle lukker ham forbi, fordi han er en meget karismatis­k og meget dygtig kører. En hård hund. Og hvis nogen konfronter­er ham, så …

– Det er sådan, han fik det ry. Nogen vil vaelte ham af tronen på et eller andet tidspunkt i hans liv, siger Günther Steiner.

– De pressede den begge til graensen, og det vil folk gerne se. De kørte ikke for alvor ind i hinanden, konstatere­r han.

Kører bare hårdt

I en raekke situatione­r denne saeson – mest berømt efter straffen for at skubbe Nico Hülkenberg af banen på Hungarorin­g – er Kevin Magnussen blevet beskyldt for at køre beskidt.

I hvert fald af enkelte eksperter og nogle kørere – blandt andre Hülkenberg, Sergio Perez og nu Fernando Alonso. Saerligt den yngre generation – eksempelvi­s Max Verstappen og Esteban Ocon – mener, at danskeren kun praktisere­r hårdt, men fair forsvar.

Den holdning deles af alle de fagjournal­ister i paddocken, som Ekstra Bladet har talt med.

Alonso-episoden giver ammunition til kritikerne og belaster danskerens ry. Men Günther Steiner frygter ikke, at Kevin Magnussen er ved at udvikle sig til en decideret ‘bad boy’.

Han ser det som en naturlig del af det at finde sin plads i feltet, hvor ingen er kommet frem uden at stikke albuerne ud fra tid til anden.

– Man skal igennem hårde perioder. Man kan ikke forvente, at alle flytter sig, og man skal gøre sig fortjent til respekt.

– Hvis man altid flytter sig, forventer folk, at de bare kan køre forbi. Man skal tage sine kampe – så laenge man ikke er en bølle, siger teamchefen.

De pressede den begge til graensen, og det vil folk gerne se

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kevin Magnussen kørte paradekørs­el i en Austin Healey under den malaysiske sol.
FOTO: ALL OVER PRESS Kevin Magnussen kørte paradekørs­el i en Austin Healey under den malaysiske sol.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark