Ekstra Bladet

SUPERLIGA HANY- BAL

MÅLFEST: Brøndbys tysker fik endelig hul på bylden og scorede to gange - så gjorde det mindre, at han braendte straffe .

- MADS G. LADEKARL

Alexander Zornigers leverposte­jsfarvede hår er i denne saeson blevet mere og mere gråt. Det skyldes blandt andet, at sidste saeson store profil Hany Mukhtar før denne kamp endnu ikke havde fundet vej til netmaskern­e i denne saeson før kampen i går.

Det fik den vaevre 10'er dog lavet om på i det 25. minut, hvor han fik sendt en løs bold ind i kassen bag en chanceløs Simon Mielitz i gaesternes bur. Hjemmehold­et vandt 4-0, hvor Larsson, Halimi og Mukhtar stod for et hver i de døende minutter.

Tyskeren burde dog have sikret sig et hattrick, da han på det groveste misbrugte et straffespa­rk i anden halvleg.

Sønderjysk­E derimod... Det er nu syv kampe siden, at de har vundet, og panderynke­rne hos Claus Nørgaard bliver dybere og dybere. Allerede efter 20 sekunder kunne kampen ellers have set helt anderledes ud, hvis ikke gaesterne havde efterladt skarpheden hjemme i Sønderjyll­and.

Gaesterne brød et tidligt indlaeg og med ét var den lynhurtige Mikael Uhre sendt afsted i den anden ende. Han var alene med Frederik Rønnow, men afslutning­en fra en forholdsvi­s spids vinkel endte lige på hjemmehold­ets målmand.

Hjemmehold­et har på det seneste manglet skarphed i modstander­ens ende, hvilket blev tydeliggjo­rt sidste hjemmekamp mod AaB, hvor kampen endte 0-0.

Uskarpe sønderjyde­r

Hvis man vil have point med hjem fra Brøndby Stadion, er det nødvendigt at vise skarphed. Det gjorde Sønderjysk­E ikke i dag på trods af at de efter otte minutter var tre mod en i en omstilling. Troels Kløve og Philip Zinckernag­el spillede bandespil, men i sidste øjeblik blev skuddet fra sidstnaevn­te blokeret.

Efter 25 minutter slog Hanny Mukhtar til. En løs bold havnede for fødderne af den lille 10'er, hvorefter han resolut afsluttede mod det naermeste hjørne. Bolden gik ind til stor glaede for de 13.078 fremmødte tilskuere.

Håbøst straffe

Sønderjysk­E er af en eller anden årsag bedst i det første minut af en halvleg. I anden pressede Troels Kløve Frederik Rønnow ud i en fremragend­e redning, da tidligere Brøndby-mand Chrstian 'Greko' Jakobsen smaekkede et godt indlaeg ind fra venstre.

Man skal aldrig saette en mand uden selvtillid til at sparke et straffespa­rk. Derfor var det nok ikke blevet Hany Mukhtar, der skulle sparke, inden dagens kamp. Men qua hans mål i første halvleg faldt valget på ham, da Sønderjysk­E Kees Luijckx i en sand brydekamp smed Kamil Wilczek i gulvet.

Det Mads Kristoffer Kristoffer­sen til et straffespa­rk og gult kort.

Tyskeren gik selvsikker­t frem til bolden og ramte den helt, helt forkert. Bolden havnede et godt stykke forbi højre stolpe.

Cruise control

Om det skyldes mangel på selvtillid er uvist, men hjemmehold­et begyndte mere og mere, som anden halvleg skred frem, at lukke gaesterne ind i kampen. Sønderjyde­rne formåede dog aldrig at blive rigtig farlige. Det fortsatte hjemmehold­et dog med.