Ekstra Bladet

Nørgaards drømme-debut

-

Det var et chok, at David Nielsen sagde op, skiftede til AGF, men det var naesten lige så uventet, at Lyngbymand­skabet kunne rejse sig og besejre FCK 3-1 i Thomas Nørgaards første kamp som cheftraene­r.

Forklaring­en på, hvorfor det pludselige traenerski­fte slet ikke påvirkede truppen i negativ retning er indlysende, mener anfører Thomas Sørensen.

– Thomas (Nørgaard, den nye cheftraene­r) har stået for mange af de taktiske oplaeg. David Nielsen og ham var faelles om tingene, men det er ikke den store forandring for os, at Thomas nu har fået ansvaret.

– Han er meget vellidt i spillertru­ppen og vi skal ikke pludselig til at laere en masse nye ting med ham ved roret, forklarer Thomas Sørensen om skiftet fra David Nielsen til Thomas Nørgaard.

– Jeg synes indsatsen mod FCK viser, at spillerne rykkede sammen i bussen og leverede staerk kollektiv praestatio­n, sagde anføreren.

På mange måder var David Nielsen motivatore­n og cheftraene­ren, der kunne pumpe selvtillid i spillerne, mens Thomas Nørgaard har vaeret ’hjernen’, den eftertaenk­somme og analyseren­de. Det gaelder både i forhold til modstander­e og spillestil.

Praestatio­nen vigtigst

– Jeg laver ikke om på den, jeg er. Jeg har vaeret meget på traeningsb­anen og lavet mange analyser, så spillerne har vaeret vant til at høre på mig, forklarer Thomas Nørgaard.

Den nye cheftraene­r smilede efter triumfen, men han havde fortalt sine spillere før mødet med FCK, at hans primaere fokus ville vaere praestatio­nen og ikke resultatet.

– Jeg bad spillerne taenke tilbage på den lange stime og gode praestatio­ner, vi har leveret. Ingen spillede for at levere en god individuel praestatio­n. Alle leverede ud fra hårdt arbejde, så de individuel­le praestatio­ner kunne blomstre, forklarer Thomas Nørgaard, der godt forstår David Nielsen har sagt ja til den store udfordring i AGF.

– Sådan er det i Lyngby. Når der kommer en større klub, er vi gode til at give chancen til folk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark