Ekstra Bladet

DANMARK SAVEDE ISLAND OVER Overlegent

OVERBEVISE­NDE: Med storsejren på 29-14 over Island i går ligner de danske håndboldkv­inder sikre deltagere ved EM-slutrunden i Frankrig naeste år

- JAN JENSEN jaj@eb.dk

Kathrine Heindahl var helt på toppen i EM-kvalifikat­ionskampen mod Slovenien i sidste uge, og i går var hun sammen med Line Haugsted igen garant for høj kvalitet i forsvaret i udebanekam­pen mod Island, der kun scorede 14 mål på 60 minutter.

Igem fik vi set, at vi er ved at have en ganske respektabe­l start-syver

De danske kvinder fortsaette­r togtet frem mod EM-slutrunden i Frankrig i december 2018. To kampe i kvalifikat­ionen har givet to sejre, og allerede nu ligner Danmark en sikker deltager ved slutrunden.

I onsdags fik Slovenien klø, og som forventet var Island en overkommel­ig opgave i søndagens kamp i Reykjavik. De islandske kvinder er slet ikke på samme niveau som vulkanøens herrer, men det skal ikke tage noget fra det danske landshold.

Opgaven blev taget saerdeles alvorligt, og igen fik vi set, at vi er ved at have en ganske respektabe­l start-syver. AEndringen denne gang var, at Althea Reinhardt havde afløst Sandra Toft i målet. Det gjorde ingen forskel. Unge Reinhardt begyndte med at nappe to straffekas­t, og så var hun spillet varm.

Solidt forsvar

Den nye assistentt­raener, Lars Jørgensen, har kun vaeret med i ganske kort tid. Men der ser ud til, at han allerede har sat sit praeg på forsvarssp­illet. Her er han som bekendt ekspert, og det ser ud til, at vi nu daekker en kende mindre offensivt, men til gengaeld mere kompakt.

Midterfors­varet med den bomstaerke Kathrine Heindahl og den forudseend­e Line Haugsted er allerede blevet en succes. De var staerke mod Slovenien i onsdags og igen mod Island var de umulige at bryde ned. Her er der kvalitet.

I forsvaret opstår problemern­e først, når vi skifter ud. Sarah Iversen er voldsomt engageret, men hun traekker altså nogle dumme udvisninge­r. Hun mangler kølighed i sit forsvarssp­il.

Urytmisk og hakkende

I den modsatte ende var der en del at glaede sig over. I kampen mod Slovenien manglede der kontraspil. Det kom mod Island, isaer i det der hedder anden bølge. Her kom Mette Tranborg susende og scorede efter behag. I Reykjavik kom også Trine Østergaard i gang på fløjen. Men fløjspille­t er stadig et af de områder, hvor meget kan blive bedre.

Island divertered­e med en meget offensiv forsvarsfo­rmation. Den fremskudte spiller skulle tage vores playmaker ud af spilet, og det gjorde hun ganske godt.

Løsningen på den udfordring var at løbe overgange, og det var helt tydeligt noget, der var brugt tid på i traeningsl­okalet. Men der fungerede ikke saerlig godt. Det blev urytmisk og hakkende. Her er et punkt, der skal arbejdes med, inden det går løs ved VM i december i Tyskland.

Med en føring på 13-4 ved pausen var det ikke unaturligt, at Klavs Bruun brugte sin baenk i de sidste 30 minutter. Det betød blandt andet, at Kristina Kristianse­n, som kun var med på et afbud, fik lov til at spille i kampens sidste del.

Hun leverede et par flotte frispilnin­ger, men også flere tekniske fejl. Skal man tolke forløbet omkring de to EMkvalifik­ationskamp­e mod Slovenien og Island, er Kristina Kristianse­n kun fjerdevalg på playmaker-pladsen, og det betyder vel, at hun kun kommer med til VM, hvis Stine Jørgensen, Lotte Grigel eller Annette Jensen bliver skadet. 1. Sandra Toft ............... UB 40. Althea Reinhardt .... 5 2. Pauline Bøgelund ...... 2 5. Sarah Iversen ............. 2 7. Maria Fisker ................. 2 9. Fie Woller .................... 3 10. Kathrine Heindahl .. 4 14. Lotte Grigel ............. UB 18. Mette Tranborg ........ 4 19. Line Jørgensen ...... UB 21. Kristina Kristianse­n . 2 25. Trine Østergaard ..... 3 28. Stine Jørgensen ...... 3 29. Annette Jensen ....... 2 31. Line Haugsted .......... 3 34. Rikke Iversen ............ 2 Traener: Klavs Bruun ..... 3

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark