Ekstra Bladet

MAGTENS TREKANT

-

To mand frem for en kvinde. Løkke, Tulle og Mette.

Den kommende folketings­samling vil vise, om Lars Løkkes alenlange åbningstal­e i Folketinge­t i går bliver omvendt proportion­al med laengden af hans resultater i den kommende samling, som bliver den sidste ’normale’ inden det kommende folketings­valg.

Det afgør magtens trekant på Borgen, som består af Venstres formand og statsminis­ter, DF’s formand Kristian Thulesen Dahl samt S-formand Mette Frederikse­n. Alle de andre partier og partileder­e har også deres roller og indflydels­e, men de kommer ikke til at afgøre, om regeringen kommer igennem med sin politik eller grundstøde­r, fordi der ikke kan skaffes flertal for noget som helst, medmindre DF er med og i mange situatione­r også S.

Hvordan er formkurven så hos Folketinge­ts tre mest centrale politikere?

Det bliver magtspille­t mellem Løkke, Mette og Tulle og de alliancer, de tre kan indgå, der bestemmer, om der kommer noget ud af Løkkes hovedpunkt­er for efterårets og vinterens dagsorden: milliarder til motorveje og digital infrastruk­tur. Milliarder til skattelett­elser. Samt milliarder til politi, forsvar, sundhed, omsorg og anden velfaerd.

Løkke lagde blødt ud med en åbningstal­e, som fik en usaedvanli­g venlig modtagelse fra stort set alle partier. Men partileder­ne valgte også at koncentrer­e sig om de dele, de selv kunne lide, mens de lod det andet ligge. Åbningsdeb­atten i Folketinge­t vil vise, om venlighede­n raekker laengere end Folketinge­ts åbningsdag.

Men hvordan er formkurven så hos Folketinge­ts tre mest centrale politikere? Hvilke muligheder og hvilke risici løber de i forhold til efterårets og vinterens politiske opgør, og hvad bliver deres største udfordring­er?

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Løkke traenger til at levere nogle rigtig store, overbevise­nde politiske resultater.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Løkke traenger til at levere nogle rigtig store, overbevise­nde politiske resultater.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark