Ekstra Bladet

GRUSOMME FUND GJORT I UBÅDSSAGEN En harddisk med videoer, hvor kvinder bliver halshugget, afbraendt og haengt, er fundet i Peter Madsens rumlaborat­orium. Det er ikke kun min ejendom, siger Madsen

- CAROLINE CLANTE CHRISTINA EHRENSKJÖL­D METTE FLECKNER DAN BJERREGAAR­D

Voldsomme videoer af kvinder, der bliver tortureret og henrettet, er nogle af de ting, som politiet har fundet på en harddisk i forbindels­e med ransagning­en af Peter Madsens rumlaborat­orium på Refshaleøe­n.

Det kom frem under gårsdagens retsmøde i ubådssagen i Københavns Byret.

– Vi har fundet links på Peter Madsens computer, der har ført til en harddisk med videoer med fetich, tortur og drab, sagde specialank­lager Jakob Buch-Jepsen i retten og fortsatte:

– Det er vores opfattelse, at der er tale om videooptag­elser af aegte drab på kvinder, som er foregået ved halshugnin­g, haengning og afbraendin­g.

Ifølge anklagemyn­digheden stammer optagelser­ne ikke fra Danmark, og de er ikke produceret af Peter Madsen.

Jakob Buch-Jepsen vil ikke kommentere, om politiet har haft assistance fra udenlandsk politi til at fastslå, at videoerne var aegte.

Ikke min ejendom

Peter Madsen fulgte retsmødet via videolink fra Vestre Faengsel, hvor han sad sammen med forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark.

– Jeg vil gerne praecisere, at både den computer og de flytbare medier, som er fjernet fra Raket-Madsens Rumlaborat­orium, ikke er min ejendom. Det er ikke nødvendigv­is mit. Der er en raekke personer, der har haft adgang til computer og flytbare medier, siger han og henviser blandt andet til en praktikant, som har haft adgang til vaerkstede­t.

– Jeg skulle måske tilføje, at der også er nogle af de mennesker, som har udtrykt interesse for de emner, siger Peter Madsen.

Det er vores opfattelse, at der er tale om videooptag­elser af aegte drab på kvinder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark