Ekstra Bladet

Skader kan skyldes ulykke

-

Nogle af de maerker, som Kim Wall havde i følge obduktions­erklaering­en, kan skyldes den ulykke, som ubådsbygge­ren har fortalt om, og som forårsaged­e Kim Walls død.

Det fremhaeved­e forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark i går i retten.

– Det kraever ikke den store laegelige baggrund at vide, at når man falder på den måde, han har forklaret, at Kim Wall faldt, så får man de skader, der er beskrevet, mener Betina Hald Engmark med henvisning til et blåt maerke, der er fundet på torsoens ene balde.

Ikke maerkeligt

Om de mange stiklaesio­ner, der er fundet, sagde advokaten blandt andet:

– Skaderne på torsoen omhandler alene, hvad der er sket efterfølge­nde. Vi har altså ikke oplysninge­r i obduktions­rapporten, der understøtt­er, at Kim Wall er blevet draebt af min klient. At der er fundet hendes dna på min klient er ikke maerkeligt, eftersom han jo har forklaret, at han har rørt ved hende, efter hun er død, siger hun.

Peter Madsen har selv forklaret, at den svenske journalist døde som følge af en ulykke om bord på Nautilus, og at han efterfølge­nde begravede hende til søs, som det er formuleret i retsbogen.

Fik luge i hovedet

Hun fik ubådens 70 kilo tunge luge i hovedet, da hun kravlede op gennem ubådstårne­t og faldt ned med et åbent kraniebrud. Årsagen til, at Peter Madsen ikke slog alarm, var, at han gik i panik over situatione­n og så for sig, at hele hans tilvaerels­e med projekter om ubåde og raketbygge­ri styrtede sammen.

– Raket-Madsen døde 10. august, sagde han sidst han var i retten og brugte udtrykket, at han var i ’suicidal psykose’.

Han har dog benaegtet at have parteret Kim Wall og siger, at hun var intakt, da han smed hende i vandet.

Et andet gådefuldt punkt i den del af sagen er, at han har sagt, at han havde påsat kvindelige­t et baelte med dele fra et topnøglesa­et, han havde i ubåden.

Men da torsoen blev fundet, havde den et baelte om sig, hvor der ikke var topnøgler, men påsat afskårne jernrør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark