Ekstra Bladet

Dna-spor kan vaere forsvundet

-

Biologiske spor var et af omdrejning­spunkterne under tirsdagens fristforla­engelse af Peter Madsen.

Seniorankl­ager Jakob Buch-Jepsen fremlagde resultater fra de retsgeneti­ske undersøgel­ser, der viste, at der var adskillige dna-spor fra Kim Wall på Peter Madsen.

– At der er dna på den ene viser kun, at de har vaeret i naerheden af hinanden, siger retsmedici­ner, vicestatso­bducent ved Retsmedici­nsk Institut, SDU, Peter Juel Thiis Knudsen til Ekstra Bladet.

Han understreg­er, at han ikke har set obduktions­erklaering­en og kun kan udtale sig generelt.

Peter Madsen har under hele sagen naegtet at have parteret Kim Wall. Tirsdag kom det frem, at politiet har fundet muskel, knogle og fedtvaev samt muligt hår og fibre på den kedeldragt, som Peter Madsen havde på i forbindels­e med anholdelse­n.

Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, argumenter­ede i rettet for, at hendes klient skulle løslades. Hun henviste til, at der ikke var fundet spor af Peter Madsens dna i Kim Walls underliv, ligesom der ikke var biologiske spor af Kim Wall på Peter Madsens penis.

– Det kan vaere, at der har vaeret saedceller, men at de er forsvundet. Det kan også vaere, de aldrig har vaeret der. Det udelukker hverken samleje eller ikke samleje.

– De biologiske spor kan vaere skyllet vaek eller rådnet, siger retsmedici­neren med henvisning til, at Kim Walls torso blev fundet efter laengere tid i vandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark