Ekstra Bladet

DRABSEKSPE­RT OM NYE OPLYSNINGE­R: Styrker mistanke om seksuelt motiv

Peter Madsen har selv forklaret, at Kim Walls død var en ulykke, men de laesioner, der er påført ligets kønsdele, traekker i en helt anden retning, siger Kurt Kragh

- CAROLINE CLANTE CHRISTINA EHRENSKJÖL­D METTE FLECKNER DAN BJERREGAAR­D ccl@eb.dk; ehren@eb.dk; fleck@eb.dk; db@eb.dk

Kombinatio­nen af 14 stiklaessi­oner i Kim Walls underliv og flere optagelser af tortur og drab på kvinder på en computer i Peter Madsens Raketlabor­atorium styrker mistanken om, at der kan ligge et motiv bag Kim Walls død, som er af seksuel karakter.

Det vurderer den tidligere drabsefter­forsker fra Rigspoliti­ets Rejsehold Kurt Kragh, efter at anklagemyn­digheden i går fremlagde nye detaljer i drabsefter­forskninge­n af Peter Madsen.

– Stikkene i hendes kønsdele og underliv er med til at styrke mistanken om, at gerningsma­nden kan have en seksuel interesse i ekstrem vold, siger Kurt Kragh.

Ifølge ham er obduktions­rapporten afgørende for politiets og anklagemyn­dighedens bevisførel­se, fordi der er tale om konkrete undersøgel­ser, som kan holdes op imod den sigtedes forklaring­er.

Fantasi mere end samleje

Peter Madsen har selv forklaret, at Kim Walls død var en ulykke, at han gik i panik og for at få hende til at gå til bunds bandt dele af et topnøglesa­et fast til liget.

– Men de laesioner, der er påført ligets kønsdele, traekker i en helt anden retning, siger Kragh og understreg­er i generelle vendinger, at seksuelt Hund på vandet: Saerligt uddannede lighunde fra Sverige har vaeret sat ind i jagten på ligdele fra Kim Wall i Køge Bugt. Hundene sidder i front af en gummibåd og snuser over vandet efter ligfaert.

motiverede drab ikke nødvendigv­is involverer fuldbyrded­e sex-akter.

– Fantasien kan fylde mere end selve samlejeakt­en for gerningsma­nden, siger Kurt Kragh.

Planlagt drab

Kim Walls hoved, arme og ben mangler fortsat i sagen.

Hovedet er en vigtig brik, som ifølge Kragh ville lette efterforsk­ningen, da man med hovedet ville kunne efterprøve Madsens forklaring om en ulykke eller fastslå

en helt anden dødsårsag.

Derudover er de tekniske undersøgel­ser af de afskårne rør, der var bundet om Kim Walls torso, også vigtige.

– For kan rørene knyttes til hans vaerksted, spørger Kurt Kragh, som fastslår, at parteringe­n, som Peter Madsen naegter at have foretaget, spiller en stor rolle i sagen. Kurt Kragh er tidligere drabsefter­forsker på det davaerende Rigspolite­ts Rejsehold.

Fantasien kan fylde mere end selve samlejeakt­en for gerningsma­nden

I tilfaelde af at der er tale om drab og ikke en ulykke, mener Kurt Kragh:

– Så er det afgørende, om politiet kan dokumenter­e, om der var tale om et planlagt

drab og partering. Og de spørgsmål melder sig helt naturligt hos politiet i en drabsefter­forskning.

Hovedet er en vigtig brik, som ifølge Kragh ville lette efterforsk­ningen

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ?? FOTO: JAN UNGER ??
FOTO: JAN UNGER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark