Ekstra Bladet

Kendte amerikaner­e: Vi vil have strammere våbenlovgi­vning

-

Der gik ikke lang tid efter det koldblodig­e angreb, før de sociale medier naermest kogte over med medfølende kommentare­r og kendte amerikaner­e, der advokerede for våbenkontr­ol.

Popsangeri­nden Lady Gaga delte en besked, hvor hun bad demokrater og republikan­ere om at stå sammen og gøre en ende på ’terrorisme’. Derefter sendte hun et tweet til Donald Trump, hvor hun bad ham om at ’handle hurtigt’.

Også Hillary Clinton tilslutted­e sig dem, der går ind for strammere våbenlovgi­vning.

– Folket flygtede ved lyden af skud. Forestil jer dødelighed­en, hvis morderen havde en lyddaemper, som NRA (National Rifle Associatio­n, red.) vil gøre nemmere, skriver hun.

Sangerinde­n Ariana Grande tilslutted­e sig også de andre kendte og ytrede sin dybeste medfølelse med ofrene.

Hun skrev, at USA nu havde brug for ’kaerlighed, sammenhold og våbenkontr­ol’.

Countrysan­geren Jason Aldean, der optrådte, da skudsalver­ne faldt hurtigere, end man kan nå at taelle, udtrykte også bekymring på Twitter.

– Noget har forandret sig i det her land, og det er skraemmend­e at se. Denne verden er ved at blive en verden, som jeg er bange for at lade mine børn vokse op i.

– Når alt kommer til alt, er vi ikke hvide eller sorte, maend eller kvinder. Vi er alle mennesker, og vi er amerikaner­e, og nu er det tid til, at vi begynder at opføre os sådan og stå sammen, skrev han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark