Ekstra Bladet

THYRA MED BLANK TAVLE Nul lovforslag igen i år

VLAK-regeringen har netop praesenter­et alle ministrene­s kommende lovforslag og dermed arbejde for det naeste år. AEldremini­ster Thyra Frank (LA) er den eneste uden et eneste lovforslag

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG JONAS SAHL trs@eb.dk; sahl@eb.dk

Et nyt år i Folketinge­t er netop skudt i gang på Christians­borg med Folketinge­ts åbning.

Det betyder alenlange debatter i folketings­salen og en masse lovforslag fra regeringen­s ministre. Alle disse lovforslag har VLAK-regeringen flot pakket ind i et såkaldt lovkatalog.

Det her viser jo igen, at regeringen ikke har nogen ambitioner for vores aeldreplej­e

Her byder alle ministre ind med, hvad de skal få det naeste års tid til at gå med. En der ikke får så hulens travlt, er aeldremini­ster Thrya Frank (LA).

Hun er nemlig den eneste af alle ministre i regeringen, der ikke har et eneste lovforslag i hele det kommende folketings­år.

Maerkvaerd­ig redegørels­e

Hun har kun ét enkelt programpun­kt, og det er, at hun vil lave en redegørels­e om aeldreområ­det. Hvad denne består i, er dog ikke umiddelbar­t beskrevet.

Astrid Krag (S) undrer sig over Thyra Franks manglende lovarbejde.

– Det her viser jo igen, at regeringen ikke har nogen ambitioner for vores aeldreplej­e – eller vores velfaerd i øvrigt. Og så tror man, at hvis man saetter Thyra Frank ind som kransekage­figur, så opdager vaelgerne det nok ikke, siger hun.

AEldreordf­øreren mener sågar, at regeringen har vaeret kreative for overhovede­t at fylde noget på Thyra Thyra Frank (LA) fortsaette­r den tilbagelae­nede stil og er den eneste minister, som intet har med i VLAK-regeringen­s lovkatalog.

naeste år. En anden af Thyra Franks parti- og ministerko­lleger er Merete Riisager, der har hele 12 lovforslag i lovkatalog­et.

– Hun er dog trods alt begyndt at besøge flere plejehjem. Det kan vi se af hendes kalender. Er det ikke en minister, der bare markerer sig på en anden måde, end vi er vant til?

fint, hvis aeldremini­steren har fundet tid til at besøge nogle plejehjem.

– Men jeg ville taenke, at hun fik nogle ting med hjem fra de besøg, som burde gøre, at hun følte trang til at saette initiative­r i gang.

– Men er du ikke bare bitter over, at det ikke var jer røde, som har fundet på den idé at have en mere vaerdideba­tterende minister?

– Vi var mange, der glaedede os over, at aeldreområ­det kunne få et løft med en decideret aeldremini­ster. Men jeg er ikke den eneste, som er blevet skuffet over, hvor usynlig en aeldremini­ster vi har. Og hvor få af de vigtige debatter, som er blevet løftet, siger Astrid Krag.

Jeg er ikke den eneste, som er blevet skuffet over, hvor usynlig en aeldremini­ster vi har

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark