Ekstra Bladet

JEG ER FØDT MED EN VELUDVIKLE­T SELVOVERVU­RDERING

GØR SIG UMAGE: Huxi Bach råber højt, når magthavern­e klokker i det. Og hvis man tillader sig det, må man have styr på sine ting, mener den forelskede samfundsre­vser

- PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: MOGENS FLINDT pc@eb.dk

– Der er noget arrogant i at stille sig op på en scene og mene, at det er helt på sin plads, at folk har betalt i underkante­n af 300 kroner for at høre en sige noget. Det er sgu lidt arrogant, mener satirikere­n og radiovaert­en Huxi Bach, der ikke desto mindre er af finde på de skrå braedder fra i dag, hvor han har premiere på sit fjerde onemanshow.

– Men jeg tror, at jeg er født med en meget veludvikle­t selvovervu­rdering, siger den 39-årige samfundsre­vser, der ikke virker det mindste arrogant, når han sidder og nipper til en kop cappuccino, mens han fortaeller om sit nye show, sin naesten lige så nye kaereste og sin trang til at holde et vågent øje med dem, der har magten.

– Jeg er meget bevidst om at gøre mig umage, når jeg laver et show. Jeg researcher og laeser enormt meget. En del af mine shows går jo ud på at stå og råbe ad magthavern­e. Pege fingre ad politikern­e, hvis ikke de har gjort deres arbejde godt nok. Hvis man gør det, skal man altså huske at feje for egen dør først. Så må man have styr på tingene, siger han.

Vagt i gevaer

Selv om Huxi Bach holder et knivskarpt øje med, hvad der sker i den politiske verden, har han ikke selv overvejet at gå ind i politik.

– Nej, aldrig nogen sinde. Jeg har enormt stor respekt for dem, der stiller op til et offentligt embede. Men jeg forbeholde­r mig al ret til at holde dem i ørerne. Når de laver noget gak, er det sådan nogle som mig med et talerør, der skal råbe vagt i gevaer. Det føler jeg faktisk en ret staerk forpligtel­se til. Og så må jeg bare sige, at jeg er enormt glad for det, jeg laver. Jeg synes, at jeg lever et ret privileger­et liv, siger Huxi Bach, der holder meget af livet på landevejen.

Når han dette efterår tager på turné rundt i landet med sit ’Ind til benet’-show, bliver det med en helt anden trang til at komme hjem til Vesterbro end tidligere.

For et par måneder siden mødte Huxi Bach sin kaereste, Frederikke Halling Hastrup. Og det traekker at komme hjem til tosomheden.

– Vi bor stadig hver for sig. Det er stadig relativt nyt, siger Huxi Bach, der, indtil han mødte sin kaereste, var single i mange år.

– Du har nået en alder, hvor man har sine egne vaner. Hvordan er det pludselig at skulle bøje sine saerheder og tage hensyn til en anden?

– Jeg synes faktisk ikke, at jeg sådan går på kompromis med noget. Jeg tror, at jeg har opdaget, at hvis man møder den rigtige, indordner man sig. Så lader man bare vaere med det, man plejer, fordi man hellere vil noget andet. Det har vaeret rørende nemt, siger Huxi Bach, der siden mødet med Frederikke Halling Hastrup har aendret døgnrytme.

Skidehygge­ligt

Fra at vaere et B-menneske, der sov laenge og arbejdede om aftenen, er han begyndt at stå tidligt op.

– Hun skal møde klokken otte, og jeg synes, at det er skidehygge­ligt stå op sammen og lave morgenmad. Jeg får lavet så meget om formiddage­n, når hun er kørt på arbejde. Det er, som om jeg har fået flere timer i døgnet, siger han.

Jeg synes, at jeg lever et ret privileger­et liv Hvis man møder den rigtige, indordner man sig Jeg har enormt stor respekt for dem, der stiller op til et offentligt embede

Om et halvt års tid runder Huxi Bach de 40, og selv om han drømmer om at få børn, er det ikke sådan, at det biologiske ur tikker højt i ham.

– Nu skal jeg nok passe på, hvad jeg siger, men er det ikke sådan en kvindeting? Jeg er ikke presset i den retning. Men det må da gerne ske – og gerne inden jeg bliver 50, siger han lettere ironisk. Født i Aalborg, bor på Vesterbro i København.

Blev først kendt som vaert på ungdomspro­grammet ’Boogie’.

Lavede med stor succes radioprogr­ammet ’Den løse kanon’ med Karen Thisted.

Sender hver uge ’Huxi og Det Gode Gamle Folketing’ på Radio 24syv.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark