Ekstra Bladet

BEN BIG TOPS TIL har Trondheim af konge landsholds-hierarkiet danske Den af toppen genindtage­t

- POUL FERDINAND MADS GLENN WEHLAST pf@eb.dk mgw@eb.dk

Normalt vil en angriber, der optraeder i den norske Eliteserie og blot står noteret for 15 minutters landsholds­fodbold på små to år, ikke ligefrem tilhøre de øverste luftlag i truppens hierarki.

Men når angriberen er selveste Nicklas Bendtner, der med 75 landskampe og 29 mål både er truppens mest rutinerede og mest scorende, er der ingen grund til at luske langs panelerne.

Det ville også ligne den danske ’konge af Trondheim’ skidt.

Selvtillid har aldrig vaeret en mangelvare, og den er ikke blevet mindre, efter at han har fået kickstarte­t karrieren hos Rosenborg.

– Der vil altid vaere noget respekt, når man er den, der har flest kampe for holdet. Det er normalt. Jeg er jo bare, som jeg altid er. Jeg kender jo de fleste af dem, fordi de også var med under Morten. Der er ikke det store nye i det.

Jeg har ingen idé

– Men det er klart, at hvis jeg begynder at spille og score mål for landsholde­t igen, så får jeg også en anden rolle.

– Jeg var glad for at vaere med sidst. Det tror jeg også, jeg snakkede meget om. Nu venter der to meget vigtige kampe, og det er dejligt at vaere med igen, og jeg håber naturligvi­s, at vi kvalificer­er os. Hvordan holdet bliver udtaget, og hvordan vi skal spille, det har jeg helt aerligt ingen idé om, for jeg har ikke traenet med holdet endnu, siger topscorere­n i den bedste norske raekke og understreg­er, at han føler sig fuldt berettiget til at vaere med.

– Det ville vaere maerkeligt, hvis jeg ikke blev udtaget på det grundlag, at jeg har spillet godt og scoret mange mål, siger den selvbevids­te angriber.

– Det går rigtig godt for os, og det går rigtig godt for mig personligt. Det tog noget tid, og jeg vidste, at det ville blive svaert og tage noget tid. Jeg vidste godt, at jeg ikke ville begynde som ’livredder’, så der ville komme noget pres på. Det tog jeg helt stille og roligt. Nu har jeg scoret en del mål, og vi er ni point foran med seks kampe igen. Så vi ligger rimelig godt i svinget. Hvis jeg så kan score en fire-seks mål yderligere, vil det vaere rigtig godt. Så har det vaeret en fuldendt saeson, lyder det fra Rosenborgs største stjerne, der vil vaere dybt skuffet, hvis det ikke lykkes at spille Danmark til naeste sommers slutrunde i Rusland.

Vi er bedst

– Hvis vi på forhånd havde kunnet vaelge at stå i en playoffkam­p mod Montenegro, så tror jeg, vi havde sagt nej, for vi synes alle sammen, at vi er gode nok til at tage førsteplad­sen, selv om der er et hold som Polen i gruppen. For der er en masse talent og klasse på holdet. Så vi har sat os selv i den situation, vi står i nu. Men vi kan gøre noget ved det, så nu handler det om at give den fuld damp og slå Montenegro.

Og her er Bendtner fit for fight, selv om han havde problemer med lysken, da Rosenborg i weekenden spillede 1-1 mod Sarpsborg.

– Det er bare overbelast­ning. Traethed, simpelt hen, men det er ikke noget, der er truende, lover Nicklas Bendtner, som både kan sende Danmark til VM – eller i hvert fald i playoff – og befaeste sin stjernesta­tus, hvis det lykkes at få bolden i nettet mod Montenegro og Rumaenien.

Jeg har spillet godt og scoret mange mål

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark