Ekstra Bladet

VI HØRER HJEMME VED VM

OPTIMISTIS­K STJERNE: – Det virker, som om danskerne igen holder lidt med landsholde­t, fordi vi vinder nogle kampe, siger Christian Eriksen

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND mgw@eb.dk; pf@eb.dk

Med en hverdag i London er Danmark sådan lidt på afstand, men Christian Eriksen har alligevel fingeren så meget på pulsen, at han godt er klar over, at euforien er en anden omkring landsholde­t i dag end for bare halvanden måned siden.

Der var en sund skepsis til landsholde­t hos danskerne, men nu er forventnin­gerne steget til et andet niveau med landsholde­ts to overbevise­nde sejre mod Polen og Armenien. Laeg dertil, at Åge Hareides mandskab er ubesejrede de seneste syv landskampe. Holdet har ikke tabt siden oktober sidste år, da Montenegro vandt 1-0 i Parken.

– Vi skal vinde kampe for at få tilliden fra folk. Du kan spille nok så flot fodbold, men hvis du ikke får sejre og den positive energi, havner du i en negativ spiral, hvor tingene bare kører rundt.

– Det kan godt vaere, at der i perioder er blevet set lidt mere kritisk på os, men når du har fået sejrene, så er kritikken en helt anden, fordi vi som hold er i en helt anden situation.

– Danskerne ser anderledes på os, når vi vinder. Jeg oplever lidt, at danskerne igen holder lidt med landsholde­t, forklarer Christian Eriksen og uddyber:

– De sejre, vi har fået, har skabt enorm positiv energi på landsholde­t. Det seneste år, ja faktisk det seneste halvandet år har tendensen vaeret meget opadgående på landsholde­t. Men det er altafgøren­de, at vi beviser det ved at vinde kampene på banen, så danskerne igen kan tro på os.

Han var med som slutrunden­s yngste mand ved VM 2010 i Sydafrika og igen to år senere ved EM i Polen og Ukraine. De to seneste slutrunder har vaeret uden Eriksen og co.

– Det er lidt utroligt at taenke på, at jeg er 25 år og allerede har spillet to slutrunder, men også er gået glip af to slutrunder. Jeg vil utrolig gerne til VM naeste sommer.

– Jeg synes, Danmark hører hjemme ved VM. Vi har gode muligheder for at komme med, men vi skal vaere meget kyniske.

Først venter Montenegro i en vanskelig udekamp, siden Rumaenien i Parken på søndag, før Danmarks VMskaebne i puljen er afgjort.

– Jeg glaeder mig. Vi står foran to store, spaendende finaler. Det vigtigste er, at vi selv kan afgøre tingene. Når vi ser på navnene, bør vi slå Montenegro, men de ligger altså over os i gruppen, og jeg ved, at det bliver en svaer opgave, siger han.

Vil gerne mandsopdae­kkes

Det er blevet helt normalt for Christian Eriksen, at modstander­en tager saerlige hensyn, når de møder ham. Han skal daekkes op, og arbejdsbet­ingelserne skal helst gøres så svaere som mulige på banen.

– Jeg ved, der er fokus på mig. Men det er ikke rigtig noget, som påvirker mig. Jeg håber faktisk, jeg bliver mandsopdae­kket. For det er altid lidt sjovt, når en modstander følger efter mig. Det er sket både på klub- og landsholde­t flere gange, og når det sker, gemmer jeg mig lidt og forsøger så at rive mig fri, forklarer han.

Det er lidt af et mirakel, der er sket med landsholde­ts vigtigste spiller på halvandet år. Fra sølle seks mål i 57 kampe under Morten Olsen til ti mål i blot 14 kampe under Åge Hareides ledelse.

Spillestil­en er en helt anden. Fra den boldbesidd­ende til den mere primitive og direkte. Danmark bruger i dag hellere tre aflevering­er for at komme til en afslutning frem for at kombinere sig frem mod modstander­ens straffespa­rksfelt.

Tilbage i januar 2016, halvanden måned før Åge Hareide tiltrådte i jobbet, sad landstraen­eren i hjembyen Molde på et hotel og forklarede Ekstra Bladet, at det vigtigste for ham som dansk landstraen­er var at få Christian Eriksen til at lykkes på landsholde­t.

Det projekt er foreløbig godkendt efter blot 14 kampe med nordmanden ved styrepinde­n.

Har det bedste til gode

Christian Eriksens topniveau er de seneste saesoner vokset, i takt med at han som fodboldspi­ller er modnet og er blevet en lederfigur via sit spil på banen.

Det er lidt utroligt at taenke på, at jeg er 25 år og allerede har spillet to slutrunder, men også er gået glip af to slutrunder

Men han er sikker på, at danskerne endnu ikke har set det bedste fra ham.

– Jeg kan blive bedre. Der er stadig områder, hvor jeg kan forbedre mig. Jeg er blevet meget mere stabil i mit spil og har endnu mere overskud på banen. Jeg har altid arbejdet meget, men synes mit bundniveau er haevet markant.

Christian Eriksen og landsholds­kammerater­ne rejste i går eftermidda­g i en chartret maskine til Podgorica i Montenegro for at indlede de sidste forberedel­ser til den vitale VM-kval-kamp i morgen aften.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Fuld af selvtillid – Jeg håber faktisk, jeg bliver mandsopdae­kket. For det er altid lidt sjovt, når en modstander følger efter mig, siger Christian Eriksen, der har masser af selvtillid i øjeblikket.
FOTO: LARS POULSEN Fuld af selvtillid – Jeg håber faktisk, jeg bliver mandsopdae­kket. For det er altid lidt sjovt, når en modstander følger efter mig, siger Christian Eriksen, der har masser af selvtillid i øjeblikket.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark