Ekstra Bladet

Åge giver fingeren til ungdommen

-

DA SK7001 LØFTEDE sig fra startbanen i Københavns lufthavn, var SAS-flyet fyldt med VM-drømme.

Taendt af tre sejre i traek til Åge Hareides mandskab, hvor specielt sejren 4-0-sejren over Polen i Parken fik en landsholds­holdsbegej­string til at bryde ud i neonlys over det ganske land.

Den efterfølge­nde sikre sejr over Armenien lagde yderligere til de heftige VM-drømme. Selv om spillet mod netop Armenien var på det jaevne, viser begejstrin­gen alt om, hvad sejre betyder.

MAN KAN SIGE, at Åge Hareide har vaeret laenge om at finde VM-opskriften. Nordmanden indledte med en charmerend­e og direkte udgave af 3-5-2, hvor boldbesidd­elsen stadig var i hovedsaede­t, men uden de nødvendige succeser.

Han endte i en kaos-udgave, hvor lange diagonalbo­lde fra bagkaeden til knoppen af Andreas Cornelius dikterede naeste skridt. Hårdt tegnet op dog, for der var også masser af andre fine fodboldteg­ninger i løbet af de to kampe – ikke mindst når Christian Eriksen havde bolden.

Men sat på spidsen var erkendelse­n, at Danmark ikke var et boldpolere­t Barcelona-mandskab, og klogelig blev spillet indrettet derefter.

Åge Hareide har vaeret laenge om at finde VM-opskriften

ÅGE HAREIDE LAGDE også ud med en stor tro på ungdommen i dansk fodbold, der netop vaeltede flyvefaerd­ige spillere ud. Viktor Fischer, Riza Durmisi, PierreEmil­e Højbjerg, Jannik Vestergaar­d og Andreas Christense­n var alle en del af Hareides genopbygni­ngsplan, men kig lige på de seneste landskampe, og alle kan konstatere, at deres roller er minimale.

Landstraen­eren sagde så sent som i mandags, at noget af det, man ikke kan købe sig til i fodbold, er erfaring. Det lyder klogt, og resultater­ne taler for Hareides synspunkt, som han muligvis også er kommet frem til lidt sent i VM-kvalifikat­ionen.

Det vanvittige eksempel er jo Pierre-Emile Højbjerg, som Åge Hareide også havde umådelig store tanker om.

Det var på mange måder manden, den centrale del af midtbanen skulle bygges op om, og med tårerne ned ad kinderne tog han hele Danmark med storm.

Han stod bare ikke distancen.

KASPER DOLBERG ER uden for nummer i denne sammenhaen­g, da han først kom med senere, og ja, vi medier har også en tendens til at hylde det nye, unge og vilde. Indrømmet – og selvfølgel­ig skal de have chancen, men så skal der også leveres.

Et andet eksempel er Andreas Christense­n, der banker paent på til en startplads hos maegtige Chelsea, men på landsholde­t må se sig besejret af Andreas Bjelland. En klog spiller, der selvfølgel­ig nyder godt af at vaere venstreben­et, men ellers frister en tilvaerels­e i den naestbedst­e engelske raekke. Langt fra Chelseas stjernespa­ekkende trup.

Men erfaring kan altså også noget, Andreas Bjelland var bundsolid i de seneste landskampe, og det har Åge Hareide set.

Forhåbentl­ig glemmer han ikke fornyelsen og det med at give de unge spillere en chance.

Men indtil videre er Hareides ungdomsrev­olutionen aflyst.

 ??  ?? Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR
Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark