Ekstra Bladet

KRISEN I AGF DERFOR TABTE GL

. Det var ik kun sports resultat der faelde cheftraen

- KLAUS EGELUND

Da FC Midtjyllan­d havde udspillet AGF på Aarhus Stadion sidste mandag, 25. september 2017, forlod jeg tilfaeldig­vis stadion på samme tid som Glen Riddershol­m og fru Tanja.

– Jeg er sgu bange for, at AGF er i gang med at finde din afløser, og jeg tror allerede, det sker til vinter, sagde jeg til ham.

– Det vil i så fald vaere en fejl. Det tror jeg er et meget farligt tidspunkt at gøre det på, sagde Glen Riddershol­m til mig og tilføjede så:

– Men jeg er helt afklaret med, hvad der skal ske. Jeg har taget min beslutning, kom det så fra AGF-traeneren.

Glen Riddershol­m vidste godt, at han levede på lånt tid i AGF. På de indre linjer var samarbejde­t med direktør Jacob Nielsen brudt totalt sammen.

Den passionere­de AGF-boss laegger ikke bånd på sig selv, når han føler, spillerne har svigtet. Jacob Nielsens udfald i Riddershol­m-perioden er mange og de har vaeret en kilde til irritation blandt spillertru­p og traenersta­ben. I kølvandet på fyringen kom det overrasken­de klart til udtryk, da anfører Morten ’Duncan’ Rasmussen luftede sine tanker om Jacob Nielsen.

Opgør med en taberkultu­r

– Det er en svaer situation for os spillere, når vi hele tiden skal forholde os til, at vores direktør kritiserer os voldsomt i medierne. Det er altså ikke en fordel for os, når vi hver anden uge skal høre, at det ikke virker, som om vi gider spille, sagde manden med anførerbin­det til Aarhus Stiftstide­nde.

Relationer­ne mellem ’Duncan’ og Glen Riddershol­m er taette, naermest venskabeli­ge. Men det hører også med til fortaellin­gen om spillertru­ppen, at Glen Riddershol­m ikke var lige vellidt i alle lejre – heller ikke blandt stamspille­rne.

Glen Riddershol­m har i flere omgange på de indre linjer konfronter­et Jacob Nielsen på truppens og egne vegne. Og dermed har det vaeret med til at få modsaetnin­gerne mellem de to til at vokse.

– Det er jo svaert for mig at stå og sige efter et 1-4-nederlag mod Randers, men der har jo før det vaeret mange positive historier. Dem skal vi også selv kunne fortaelle, og folk skal fortaelle det. Vi er rigtig dygtige til at fortaelle de dårlige historier, og det er jo taberkultu­r, sagde den davaerende AGF-traener med klar adresse til sin direktør til Tipsbladet midt i september.

Pointen er vaerd at haefte sig ved. For AGF har over de seneste 18 Superliga-kampe et pointsnit på 1,72 point. Det er tredjebeds­t af samtlige hold. AGF har i den periode fået lige så mange point som FC København.

Det er skarpt at se igennem den point-høst og tage de urovaekken­de elementer fra de store nederlag mod Sønderjysk­e, Randers FC og FC Midtjyllan­d samt pokal-blamagen mod FC Fredericia og konkludere, at kursen er så bekymrende, at det kraever et øjeblikkel­igt traenerski­fte.

Realiteter­ne var imidlertid også, at det var svaert at se de klare idéer i Riddershol­ms vision for AGF, når holdet var i aktion. Der var en defensiv struktur, men rent offensivt kneb det med klare genkendeli­ge tegn fra kamp til kamp.

Kapløb med Randers

Glen Riddershol­m havde svaert ved at skabe et offensivt stabilt udtryk i AGF.

Da det problem først var blevet noteret af ledelsen, var beslutning­en om fyringen også langt undervejs.

Klubben var bevidst om, at det ideelle tidspunkt for skilsmisse­n ville vaere vinterpaus­en. Men da Randers FC samtidig be-

Glen Riddershol­m er en staedig traener, der stiller kaempestor­e krav til sine omgivelser

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Forholdet brød sammen
I AGF nåede Glen Riddershol­m aldrig at gøre sig selv uundvaerli­g, så han kunne vinde en armlaegnin­g med klubbens magtfulde direktør Jacob Nielsen. Det kostede ham i sidste ende jobbet.
FOTO: CLAUS BONNERUP Forholdet brød sammen I AGF nåede Glen Riddershol­m aldrig at gøre sig selv uundvaerli­g, så han kunne vinde en armlaegnin­g med klubbens magtfulde direktør Jacob Nielsen. Det kostede ham i sidste ende jobbet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark