Ekstra Bladet

KRISEN I AGF EN MAGTKAMPEN

Kke slige er, ede eren .

- Ege@eb.dk

fandt sig i dyb krise, så efterlod det en ikke uvaesentli­g risiko for, at kronjydern­e ville kigge efter David Nielsen. Derfor skred AGF til handling allerede nu.

Et andet nøglepunkt på vejen mod sammenbrud­det i relationer­ne mellem Glen Riddershol­m og Jacob Nielsen faldt i slutningen af april, da talentchef Anders Madsen blev fyret med omgående virkning i AGF.

Bag fyringen lå et fejlslagen­t fritids-projekt, som havde medført store udgifter i traenerans­aettelser.

Men lige så alvorligt var nogle uheldige mails blandt traenerne i klubbens talent-sektor. Jacob Nielsen tog styringen i opklaringe­n af sagen i nogle konfronter­ende møder, som af flere bliver beskrevet som ’nazi-lignende forhør’.

Håndtering­en gavnede ikke relationer­ne mellem Glen Riddershol­m og Jacob Nielsen.

Overvejede at skride

Glen Riddershol­m overvejede ifølge personer med indsigt i hans overvejels­er derfor også at kvitte jobbet, efter overlevels­en var sikret i AGF i sommer. De overvejels­er handlede i høj grad også om de sportslige ambitioner.

Da Glen Riddershol­m tiltrådte i AGF var det for at tage det lange seje traek mod toppen. Seks måneder senere var ambitionen fra bestyrelse­n pludselig top seks – og den blev sommeren 2016 fastlagt mod traenerens ønske.

Processen mod toppen blev accelerere­t, selv om manden med det sportslige ansvar ikke anså det for realistisk.

Når det gik så galt i AGF, var Glen Riddershol­m bestemt også medvirkend­e årsag.

Som FC Midtjyllan­d oplevede det, så er Glen Riddershol­m en staedig traener, der stiller kaempestor­e krav til sine omgivelser.

Han går ikke af vejen for endda meget ophidsede konfrontat­ioner.

At den tidligere jaegersold­at B.S. Christians­en eksempelvi­s ikke fik lov til at fortsaette sit arbejde i AGF hen over sommeren, faldt bestemt ikke i Glen Riddershol­ms smag.

Direktøren­s bandbulle

I AGF nåede Glen Riddershol­m aldrig at gøre sig selv uundvaerli­g, så han som ligemand kunne tillade sig at laegge arm med dem, der havde kompetence­n til at traeffe beslutning­er.

Og allerede inden han havde vaeret i AGF i et år, var de første store spraekker i samarbejde­t med Jacob Nielsen til at få øje på.

– Jeg vil ikke laengere snakke om hårdt arbejde, ydmyghed, proces og vinderment­alitet, fordi jo mere du snakker om det, jo mindre tid har du til at udføre det. Der har vaeret nok snak, nu skal det bare gøres, tordnede Jacob Nielsen således i JyllandsPo­sten for et år siden, da udekampen mod FC Nordsjaell­and blev tabt 3-2.

Jacob Nielsen og sportschef Peter Christians­en repraesent­erer en macho-kultur, som matcher AGF’s profil helt tilbage til afdøde John Stampes tid i 80’erne, hvis ikke før.

Glen Riddershol­ms filosofi går i en helt anden retning end at bede spillere om at tjekke i bukserne, om de har udstyret til herre-fodbold. Glen Riddershol­m troede ikke på, at provokatio­n gav motivation. Og han følte sig modarbejde­t, hver gang der kom en skidtspand fra toppen.

Sportslig slingrekur­s og svingende praestatio­ner skal taende advarselsl­amper hos enhver ansvarlig klubledels­e.

Og Riddershol­m lykkedes aldrig med at skabe en spillestil og et udtryk, der gjorde det sandsynlig­t, at det ville lykkes at komme i mesterskab­s-slutspille­t. Og han blev en kilde til irritation og en person, der ikke ville indordne sig i hierarkiet og acceptere, hvordan Jacob Nielsens version af AGF skal drives.

Så det kunne naesten ikke vaere mere rammende, at Glen Riddershol­m havde besluttet sig for at forlade AGF… han fik bare ikke lov til at bestemme, hvornår det skete.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark