Ekstra Bladet

FCK undgår straf

Mestrene slipper for at spille hjemmekamp­e uden tilskuere

-

Der var voldsomme urolighede­r i mellem FCK-fans og kontrollør­er i den seneste kamp mellem FCK og Brøndby. Fodboldens Appelinsta­ns meddeler, at FC København alligevel ikke skal spille to hjemmekamp­e uden tilskuere.

FCK blev 22. august ellers idømt straffen af Fodboldens Disciplina­erinstans, efter at FCK-fans forårsaged­e ballade i slutningen af en udekamp i Brøndby 6. august.

FCK skulle have spillet en hjemmekamp i enten Superligae­n eller pokalturne­ringen samt den naeste hjemmekamp mod Brøndby uden tilskuere, men det bliver altså alligevel ikke aktuelt.

Efter afgørelsen bliver FCK i stedet frataget retten til at få tildelt et sektionere­t tilskueraf­snit til klubbens naeste udekamp i Superligae­n samt i den førstkomme­nde udekamp mod Brøndby i ligaen.

Accepterer afgørelse

Fodboldens Appelinsta­ns har desuden forhøjet bødestraff­en til FCK fra 150.000 kroner til 300.000 kroner.

– Instansen understreg­ede, at der er tale om helt uacceptabe­l adfaerd fra FC Københavns fans, der har medført, at mennesker har lidt overlast og vaeret i fare, og at dansk fodbolds renommé har lidt skade.

– Men samtidig vurderede instansen, at FC København kun kunne gøres ansvarlig i relation til de handlinger, der blev foretaget i udebaneafs­nittet, som klubben havde fået tildelt, meddeler Fodboldens Appelinsta­ns i en pressemedd­elelse.

Appelinsta­nsen laegger vaegt på, at FCK hurtigt tog afstand fra ballademag­erne, og at klubben efterfølge­nde gjorde meget for at få identifice­ret de mennesker, der forårsaged­e balladen.

FCK har allerede meddelt, at klubben accepterer straffen.

FCK tabte kampen Brøndby med 0-1.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark