Ekstra Bladet

STJERNEDUO I KRIG

. NYHEDER KAOS PÅ SPANSK LANDSHOLD: Sergio Ramos og Gerard Piqués forhold har nået et lavpunkt efter Piqués støtte til det catalanske folks krav om uafhaengig­hed

- ANDERS ZACHO KRISTIANSE­N azk@eb.dk

Sergio Ramos og Gerard Piqué har laenge vaeret den faste forsvarsdu­o på det spanske landshold, men nu er der opstået uvenskab mellem de to. Situatione­n er ved at spidse til i Spanien. Ikke kun i det politiske landskab, men også på fodboldban­en.

Venskabet mellem landsholds­anføreren, Sergio Ramos, og den catalanske stjerne Gerard Piqué har lidt et knaek efter søndagens uafhaengig­hedsafstem­ning i Catalonien. Ifølge sportsavis­en Marca er forholdet mellem de to superstjer­ner, der har udgjort rygraden i det spanske midterfors­var gennem snart ti år, faktisk brudt definitivt sammen.

Det spanske medie spekufrem lerer endda i, at Gerard Piqués fremtid på landsholde­t er forbi før VM-slutrunden i Rusland til sommer, hvor spanierne er en af de absolutte favoritter.

Tilskuere buhede

Det elendige forhold mellem Real Madrid- og Barcelonas­tjernerne er et resultat af den politiske urolighed, der praeger det store land på Den Iberiske Halvø lige nu. Den prekaere situation i Spanien fik søndag den konsekvens, at FC Barcelona måtte spille uden tilskuere. Mandag skulle landsholde­t så mødes til det første traeningsp­as mod de afgørende VMkvalifik­ationskamp­e mod Albanien og Israel.

Men der var allerede lagt op til splid og problemer i den spanske trup, efter Gerard Piqué offentligt havde udtalt sig om sin fremtid på landsholde­t. En udtalelse, der kommer i kølvandet på, at 800 mennesker ifølge selvstyrer­egeringen søndag blev kvaestet på valgdagen.

– Jeg mener, at jeg kan fortsaette, for mange mennesker i Spanien er uenige i det, der skete i dag, og de tror på demokrati. Men hvis ledelsen mener, at jeg er et problem, så vil jeg traekke mig og forlade landsholde­t før 2018, sagde Gerard Piqué søndag til FC Barcelonas hjemmeside.

Traening aflyst

Men mange fodboldfan­s i Spanien er blevet rasende på Barcelona-stjernen over hans kommentare­r, og flere af dem mødte mandag op til landsholds­traeningen for at buhe og komme med fornaermen­de tilråb mod Piqué. Scenerne blev så voldsomme for spillerne, at traeningen blev aflyst.

Tirsdag kunne Spanien så vågne op til overskrift­erne ’Uholdbar situation’ og ’Piqués uge’, der begge graver ned i det anstrengte forhold mellem de Spanien-tro fans og Barcelonas catalanske forsvarssp­iller.

Her puster Ramos til konflikten ved at kritisere Piqué for hans udtalelse.

– Piqués tweet var ikke den bedste ting at gøre, hvis han ikke vil buhes ad. Alle er fri til at sige, hvad de vil, selv om jeg som anfører altid er optaget af atmosfaere­n i truppen, og Piqué vidste, hvad han gjorde. Måske var det ikke det rigtige tidspunkt at gøre det på, og det hjaelper ikke saerlig meget.

Spanien spiller fredag hjemme mod Albanien, hvor det var forventet, at Ramos og Piqué ville udgøre midterfors­varet som altid, men efter den sidste uges ballade er det pludselig meget usikkert.

Piqués tweet var ikke den bedste ting at gøre, hvis han ikke vil buhes ad

 ?? FOTO: AP ?? Uvenner
FOTO: AP Uvenner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark